En els quinze dies que ha durat la campanya “Quilo x Quilo”, s’hanrecollit 200 kilos d’envasos de vidre als 2 contenidors habilitats ambla imatge de la campanya arreu d’Espanya

A tot Espanya el reciclatge del vidre s’ha convertit en 90.000 racions de menjar que permetran beneficiar 12.000 famílies en un moment difícil marcat per la pandèmia de la COVID-19

L’objectiu de la campanya ha tingut una vessant solidària i desensibilització ambiental que pretén conscienciar sobre la importància de reciclar els envasos de vidre

La campanya “1 Kg de vidre per 1 Kg d’aliments” d’Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, i la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL), han fet possible que 12.000famílies rebin aliments, en aquests moments tan especials i complicats.

La campanya, que s’ha dut a terme entre l’1 i el 15 de desembre de 2020, animava a laciutadania de 44 municipis d’arreu d’Espanya, entre ells Gavà, a dipositar la majorquantitat possible de residus d’envasos de vidre als 152 contenidors habilitats amb laimatge de la campanya. Gràcies al compromís ciutadà amb el reciclatge de vidre, s’harecollit un total de 45.138 quilos de vidre. Ecovidrio ha transformat aquesta quantitat enels mateixos quilos d’aliments per ajudar als més necessitats, l’equivalent a més de 90.000 raciones de menjar.

A Catalunya, s’han recollit envasos de vidre a 17 contenidors situats als municipis de Vila- seca, Figueres, Viladecans, Sant Adrià de Besòs, Rubí, Gavà i Barberà del Vallès. Concretament a la nostra ciutat, s’han recollit 200 kg als 2 contenidors situats a la plaça Catalunya i al Passeig Maragall.

Ecovidrio va lliurar un xec simbòlic a la FESBAL, en un acte que va tenir lloc el passat 17 de desembre i al qual hi van assistir Miguel Fernández, Director General de FESBALi José Luis Magro, Gerent de Màrqueting d’Ecovidrio.

Miguel Fernández, director general d’FESBAL, ha assenyalat “la crisi del coronavirus ha col·locat als Bancs d’Aliments en una situació dramàtica. Si al començament d’any ateníem a 1.050.000 de persones, a l’estiu, en l’acabar l’estat d’alarma eren ja 1.500.000 les persones demandants d’ajuda alimentària, i actualment estem atenent 1.800.000 beneficiaris. Per aquesta raó, en aquests moments tan difícils de pandèmia, agraïm el suport d’organitzacions que, com ECOVIDRIO, han permès transformar quilos d’envasos en quilos d’aliments amb els quals podrem mantenir les existències i compensar els aliments deficitaris en els nostres magatzems i seguir atenent les persones més desfavorides “.

Per la seva banda, José Luis Magro, ha destacat l’èxit de la campanya “1 kg de vidre per 1 Kg d’aliments”. “Els espanyols som solidaris per naturalesa. Prova d’això són els 45.138 quilos d’envasos de vidre que hem recollit dels contenidors de la campanya en tan sols 15 dies, demostrant que la pràctica del reciclatge de vidre està cada dia més consolidada tot i les circumstàncies tan especials que estem vivint per aquesta terrible pandèmia. Els espanyols han demostrat una vegada més que el reciclatge d’envasos de vidre també té el seu costat més solidari convertint quilos vidre en aliments i ajudant en gran part a l’entorn i a la lluita contra el canvi climàtic “.

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a fabricar nous envasos. Aquest cicle pot fer-se infinites vegades i sense perdre les propietats originals del material.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat a la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la natura, evitant així l’erosió dels sols i la desforestació del nostre entorn. A més, en el es minimitzen les emissions de CO2 en el procés de fabricació, s’estalvia energia i evitem el creixement delsabocadors.

Dades de reciclatge a Gavà

Segons les últimes dades de l’any 2019, es van recollir als contenidors verds 750 tones d’envasos de vidre. Una xifra que en aquest 2020 s’ha incrementat en un 20% amb 920 tones d’envasos de vidre recollits.

Font: Aj.Gavà /Ecovidrio

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here