El secretari d’Acció Social de CCOO de Catalunya, Toni Mora, ha estat elegit president del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), en substitució de Lluís Franco, que tenia el mandat caducat des de fa dos anys.

Toni Mora, nascut a Cornellà de Llobregat i veí de Pallejà, havia estat secretari comarcal de CCOO del Baix Llobregat.

L’actual secretari comarcal de CCOO, Josep Maria Romero, ha publicat un tuit definint Toni Mora com “ un amic i un gran sindicalista, format en els valors de CCOO de Catalunya i del Baix Llobregat” i desitjant-li “sort i encerts” en la seva nova responsabilitat.

El CTESC és una important organisme que actua com a òrgan consultiu del Govern de la Generalitat. Està integrat pel agents socials més representatius, és a dir, els sindicats CCOO i UGT i les organitzacions empresarials. Davant qualsevol avantprojecte de llei o de decret en matèria socioeconòmica ha d’informar sobre el seu contingut: alhora, és un espai de concertació i fiscalització de l’acció de govern.

L’article 72 de l’Estatut de 2006 defineix el CTESC com “un òrgan consultiu i d’assessorament de la Generalitat en matèries socioeconòmiques, laborals i ocupacionals”. Una llei del Parlament en regula les seves funcions i el seu funcionament.

En la mateixa reunió del Consell ha estat elegida Carme Garcia Jarque, de Pimec, secretària executiva de l’entitat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here