El confinament comarcal suposa una limitació dura de la mobilitat, justificada per la necessitat de fer front a la pandèmia. Però també pot ser una oportunitat per conèixer indrets del Baix Llobregat que potser en unes altres circumstàncies no hauríem visitat. Un lloc que val la pena és el Celler Can Casals, a Sant Esteve Sesrovires.

Esteve Casals, dirigeix ara el negoci d’una família amb tradició en la producció de raïm i de vi. Els orígens de les vinyes els trobem a l’any 1805. Sant Esteve Sesrovires forma part de la zona nord del Baix Llobregat, però és a tocar de les comarques de l’Alt Penedès i l’Anoia. El seu vi, produït en unes vinyes presidides per Montserrat i l’Ordal , gaudeix de la Denominació d’Origen Penedès. I s’elabora de forma ecològica, i en algun cas, aplicant mètodes ancestrals. Tot un luxe a tocar de casa.

El celler és avui situat fora de la població, al carrer Ignasi Mas, s/n, però té els locals originaris ubicats al casc urbà de Sant Esteve. La seva situació actual permet que al costat de les vinyes, el celler i la botiga es pugui fer una calçotada o un pica-pica per acompanyar el tast d’alguns dels vins de la casa. I el celler ha apostat fer més atractiva la visita i les explicacions de l’Esteve Casals, mitjançant una excussió per la finca amb buguis conduits pels visitants. És un bon exemple de l’enoturisme que avui ha agafat embranzida.

Elaboren vins de terrer, sense fertilitzants químics, pesticides ni herbicides. Hi podem trobar varietats de raïm tradicionals, com el Xarel·lo i el Macabeu i també d’altres com el Muscat de Frontignan o el Souvignon blanc.

D’entre els blancs podem destacar el Cercles ( Muscat 2015) i entre els negres, el Clot de les vinyales (Ull de llebre 2014) que deu la seva denominació al nom dels cargols (vinyales) que es troben entre les vinyes acreditant l’absència de pesticides. També disposen de cava ( Can Casals) i vi escumós ( Leila brut). Tots a un preu assequible.

Per a concertar visites, excursions amb els buguis, calçotades, tasts, maridatges o compra de vi ( i també d’oli) cal trucar al telèfon 600771625 o escriure a wine.cancasals@gmail.cat. Per anar-hi en cotxe cal arribar a Martorell, agafar la carretera que porta a Capellades i el desviament cap a Sant Esteve Sesrovires. Després de travessar el poble i una zona d’urbanitzacions un camí de terra ens portarà al mig de les vinyes. Una bona alternativa davant la impossibilitat d’emprendre viatges llargs. I una mostra de la diversitat del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here