Unes 300 persones es van concentrar aquest dilluns al vespre davant de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat per celebrar el retorn d’Adrià Carrasco al municipi

La trobada es va fer després que al matí hagués reaparegut públicament en una roda de premsa davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i de passar més de dos anys i mig a l’exili, un cop arxivada la seva causa.

A la concentració, que va convocar el grup de suport que es va mobilitzar durant tot aquest temps que ell va ser fora de Catalunya, hi va assistir la seva mare, Núria Tarrés, i s’hi va emetre per megafonia un missatge de veu que havia enregistrat. En ell, agraïa tot el caliu que ha rebut aquest temps i carregava contra l’Ajuntament d’Esplugues per no haver-li donat suport.

La trobada es va fer just a la porta de l’Ajuntament, tancat i barrat coincidint amb la convocatòria. Els assistents van aportar tot tipus de material que durant el temps en què han reivindicat el retorn de Carrasco havien fet servir en les mobilitzacions organitzades, des de cartells fins a pancartes, passant per megàfons.”Agrair-vos tot el suport incondicional que he tingut en els gairebé 3 anys d’exili, en es moments més durs és el que m’ha ajudat a tirar endavant”, va expressar Carrasco, que va afegir que està segur que tots els qui s’han mobilitzat per ell ho han fet “no per afinitats personals, sinó polítiques”.

No obstant va recordar que encara hi ha més “casos de repressió”, motiu pel qual va demanar “agafar forces” de cara al futur. Carrasco va acabar el seu missatge gravat retraient a l’Ajuntament baixllobregatí que no li hagi donat suport, amb el so d’un vàter i dedicant-li l’àudio a l’alcaldessa, Pilar Díaz. Els assistents van aplaudir el missatge i van cantar a la vegada contra la batlle.

Des del grup de suport, Esther Santos va admetre tenir “sensacions contraposades”, donada l’alegria de tenir Carrasco de nou al municipi, però sabent, a la vegada, que hi ha moltes persones privades de llibertat per les seves conviccions polítiques. Visiblement emocionada es va mostrar la mare de Carrasco, Núria Tarrés, que va assegurar viure “un carrusel de sentiments”.”Va arribar quan va arribar, i ara té la llibertat de venir i marxar quan vulgui”, va expressar, assegurant sentir una “infinita felicitat” de pensar que per fi pot tornar a casa i veure la seva gent. “Entremig surt la ràbia de pensar per què hem hagut de viure nosaltres tot això”, va admetre.

La trobada va acabar amb una encesa de bengales, un llançament de coets i una traca. El punt i final el va posar l’obertura part dels assistents de varies ampolles de cava per brindar pel moment.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here