La resposta de la ciutadania a les diferents campanyes que s’han fet durant Nadal ha estat molt positiva, en un any on les conseqüències de la pandèmia i la crisi econòmica ha agreujat la situació de moltes famílies del poble. Bona mostra és la recollida d’aliments que s’ha fet, tant en l’àmbit municipal com a les escoles. En total s’han destinat al rebost de Càrites 6.961 quilos d’aliments, 700 dels quals s’han recollit a les escoles (Asproseat, Montseny, Montserrat, Canigó, Institut, Escola Bressol Marrecs i Escola Madre Sacramento). Una xifra que ha triplicat el recapte de l’any passat i que permet reomplir el rebost per donar resposta a les necessitats de moltes famílies.

Un altre exemple de solidaritat és la campanya “Cap infant sense joguina”, en la qual han participat set botigues de Sant Just i han col·laborat quatre comerços i serveis més en la venda de tiquets. En total s’han obtingut 1.205 euros de la venda de 251 tiquets, que sumat als 3.163 euros de l’aportació municipal, han permès portar joguines a 51 nens i nenes del poble, 17 infants més que l’any 2020.

També ha estat sorprenent, la resposta per felicitar les festes a la gent gran de Sant Just. Amb l’objectiu de fer-li arribar l’escalf i un missatge solidari per aquestes festes, es van fer arribar postals a les escoles públiques i concertades, al Carrau Blau, a les Arts Plàstiques, a equipaments i alguns comerços, perquè infants i grans les omplissin amb bons desitjos. Després aquestes postals es van repartir entre les diferents residències del poble perquè totes les persones residents tinguessin la seva pròpia felicitació, algunes de les quals eren veritables joies artístiques.

D’altra banda, a causa de les mesures derivades de la COVID-19, enguany els Reis Mags d’Orient van rebre els infants de Sant Just en tres punts del municipi: la plaça Camoapa, el Parc Maragall i el Parc Iulia Quieta. L’Ajuntament va habilitar un sistema en línia de cita prèvia en què els infants i famílies podien triar el seu Rei preferit i l’escenari on el volien veure. Es van rebre unes 3.500 peticions. La plaça Iulia Quieta va ser el punt amb més persones inscrites, gairebé 1.200; seguit de la plaça Camopa, amb unes 1.100, i la plaça Maragall amb un miler de persones.

Font: aj. sant just

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here