Els pacients ingressats amb covid-19 als principals hospitals de la regió sanitària Metropolitana Sud han anat a l’alça l’última setmana, però ho han fet de forma variable segons el centre. Al Moisès Broggi de Sant Joan Despí i l’Hospital General de l’Hospitalet (adscrits al Consorci Sanitari Integral), les persones ingressades amb SARS-CoV-2 han crescut un 35% i ara en son 134.

Mentrestant, Bellvitge registra un augment sostingut, i els darrers set dies els hospitalitzats han estat un 9,6% més. Pel que fa l’adaptació dels centres per atendre la demanda de pacients amb covid, al Broggi i a l’Hospitalet es van començar a desprogramar operacions no urgents el passat 8 de gener, mentre a Bellvitge es manté gairebé tota l’activitat quirúrgica.

Augment d’ingressos al Broggi i l’Hospitalet, amb UCIs estabilitzades

A l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí i a l’Hospital General de l’Hospitalet de Llobregat, l’última setmana els pacients ingressats amb covid-19 han passat de 99 a 134. D’aquests, hi ha 25 contagiats hospitalitzats a la UCI. La xifra es manté estable durant els darrers set dies, i representa el 90% del total de pacients crítics ingressats en aquests dos hospitals del Consorci Sanitari Integral.

El volum de casos amb covid-19 va dur els centres a desprogramar les intervencions no urgents des del passat 8 de gener. En tot cas, des del Consorci subratllen que estan garantides les cirurgies majors ambulatòries i les oncològiques. Els dos hospitals estan reorganitzant les àrees de treball per atendre els ingressos amb covid-19, en un pla similar al que es va aplicar durant les dues onades anteriors.

Bellvitge es manté en augment sostingut

A l’Hospital de Bellvitge constaten una lleugera pujada de pacients ingressats amb covid-19. Si dilluns passat n’eren 124, aquesta setmana creixen fins els 136. Un augment que des del centre asseguren que està sent sostingut durant gairebé l’últim mes. Del total d’ingressos actuals, 76 són en llits convencionals, mentre 33 són casos semi crítics -11 més que ara fa una setmana-. Pel que fa a les UCIs, hi ha 27 pacients amb coronavirus -4 més que dilluns passat-.

Fonts consultades al centre hospitalari apunten que ara per ara no ha estat necessari ajornar ni suspendre cap intervenció programada els últims dies, més enllà d’algun cas puntual. Amb tot, no es descarta haver d’adoptar aquestes mesures si els ingressos per covid-19 segueixen a l’alça.

L’Alt Penedès i el Garraf, disparats

A l’extrem sud de la mateixa regió sanitària, els hospitals del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf han vist disparats els casos de covid-19 durant les últimes setmanes. Des del 4 de gener, han més que duplicat el nombre d’ingressos, passant de 64 pacients a tenir-ne 137 aquesta setmana. La majoria (104), són a l’Hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes i a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova i la Geltrú, mentre la resta romanen a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, a Vilafranca.

Al conjunt dels tres hospitals també han anat a l’alça les morts de pacients amb covid-19, amb un total de 17 difunts l’última setmana. Al mateix temps, però, han crescut les altes de pacients amb coronavirus, amb 63 noves els darrers set dies.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here