Amb aquesta acció, el govern local promou que Molins de Rei avanci en la transició energètica o ecològica del cotxe a la bicicleta elèctrica. Tots els molinencs i molinenques, i qualsevol de les empreses de la vila, podran sol·licitar la subvenció per la compra d’una bicicleta elèctrica urbana amb una ajuda fixa de 250€ per unitat.

L’Ajuntament de Molins de Rei ha signat un conveni amb les empreses AM BIKES i MG BIKES per formalitzar la nova subvenció de la compra de bicicletes elèctriques per al conjunt de molinencs i molinenques.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic (PLACC) i servirà perquè la ciutadania molinenca, de mica en mica, adquireixi bicicletes elèctriques com a alterativa al vehicle de combustió. “La lluita contra el canvi climàtic és un dels reptes de Molins de Rei i l’objectiu d’aquesta subvenció éspromoure a la vila la transició energètica o ecològica del cotxe a la bicicleta elèctrica”, ha explicat Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, i ha afegit que és “una convocatòria oberta durant tot l’any, que esperem que arribi per quedar-se”.

Els beneficiaris d’aquesta ajuda són les persones físiques que resideixin al municipi de Molins de Rei  -que podran beneficiar-se d’1 unitat subvencionada- i les persones jurídiques amb centre de treball a la vila, que tindran accés a fins a 5 unitats subvencionades. En tots dos casos, l’objectiu és promoure l’ús de la bicicleta per a itineraris de mobilitat obligatòria com és l’anar a treballar.

Aquests podran adquirir a partir d’aquesta setmana, i fins al 15 de desembre, la seva bicicleta elèctrica. Les sol·licituds de subvenció seran presentades per les persones físiques o jurídiques als comerços admesos com a entitats col·laboradores de l’Ajuntament.

La bicicleta elèctrica urbana, subvencionada, té un consum reduït, no emet sorolls i s’adapta fàcilment als pendents pronunciats que hi ha en alguns carrers del municipi.

Les empreses col·laboradores asseguren que la indústria del motor està passant per moments complicats. No obstant això, esperen una bona resposta i implicació per part dels ciutadans i ciutadanes. És en aquest sentit que el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha reconegut que, des del govern, creien important en aquests moments “potenciar el comerç local i hem començat per la col·laboració amb AM BIKES i MG BIKES”.

Amb aquesta clara intenció, l’Ajuntament promou aquesta nova subvenció amb un import total de 15.000€, de manera que es preveu subvencionar la compra de fins a 60 bicicletes elèctriques anuals amb una ajuda fixa de 250€ per bicicleta per a aquest 2021.  L’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “si aquest any hi ha una demanda més gran i cal que posem més diners en aquesta convocatòria de subvencions, ho farem”. També ha recordat que “si això passa, seran 60 desplaçaments menys de cotxe”. En definitiva, 60 persones amb voluntat de lluitar contra el canvi climàtic.

Destacar, per tant, l’important avenç en el camí de convertir Molins de Rei en una vila cada vegada més sostenible, sensible i conscienciada amb el canvi climàtic. Aquesta és la segona línia d’ajuts que l’Ajuntament llança aquest 2021 en matèria de mobilitat sostenible; recordem que segueix oberta la línea d’ajuts per adquirir patinets elèctrics.

Font: Aj. Molins

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here