El president d’ERC i ex alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, ha reclamat aquest dilluns als partits que defensen l’amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació que no poden “desentendre’s” d’un Govern liderat per ERC que treballi per impulsar-les.

En un acte de campanya a l’Hospitalet de Llobregat, el líder baixllobregatí d’ERC ha demanat als partits que deixin de dir “no a tot” i de “barallar-se entre ells”. “Deixin de posar el dit a l’ull del company de projecte”, ha criticat. En una referència a l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i al PSC els ha advertit que la corrupció “es contagia” i que “roba” diners que són del poble. Per això, ha demanat el vot d’ERC perquè “recuperen els diners que els corruptes s’embutxaquen” per posar-los al servei del país.

Junqueras també ha apuntat que els socialistes “saben” que Esquerra Republicana és “el seu gran rival”, perquè és l’únic partit que “pot canviar els governs de sempre a l’àrea metropolitana”. “Per això se’n alegren quan alguns dels nostres no podem fer campanya en condicions d’igualtat, perquè saben que només ens guanyen quan ens tenen empresonats, quan ens fan fora de l’escenari”, ha afirmat. “Però els tornarem a guanyar”, ha refermat.

Aragonès: “No hem vingut a dir només que no pactarem amb el PSC, el derrotarem i farem una victòria republicana”

“Fem del 14 de febrer un nou 14 d’abril. Hem vingut a derrotar el PSC i a fer de la victòria republicana una victòria de llibertat, igualtat i justícia”. Aquest ha estat el prec que ha llançat aquest dilluns des de L’Hospitalet de Llobregat el candidat d’Esquerra Republicana a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, que també ha fet una crida a omplir les urnes de vots republicans per aturar “el candidat del 155, de l’Ibex-35, de la monarquia i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya”. “Illa ens demana que passem pàgina. Però no girarem full a la valentia de la gent l’1 d’octubre ni a les esperances d’aquest país”, ha defensat.

Així des d’ERC tanquen definitivament la porta a la reedició d’un tripartit amb el Partit del Socialistes de Catalunya i En Comú Podem. “No hem vingut a dir només que no pactarem amb el PSC, el derrotarem i farem una victòria republicana”, ha sentenciat Aragonès.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here