AENA ha adjudicat els espais per instal·lar clíniques de proves diagnòstiques als passatgers de sortida de l’aeroport del Prat i catorze aeroports més de l’Estat, entre els quals també hi ha Barajas, València, Palma, Eivissa i Menorca.

El servei, segons AENA, “contribuirà a facilitar el retorn dels turistes”. Al Prat, l’empresa adjudicatària d’aquest servei ha estat Eurofins Megalab, que també ha guanyat els contractes per les Illes, tots ells de sis mesos de durada i amb opció de pròrroga fins al 31 de desembre. En aquestes clíniques es podran fer proves PCR, testos ràpids d’antígens o serològics, testos ràpids d’anticossos i anàlisis clíniques amb preus “competitius i adequats”.

Preus no abusius

Segons informa AENA en un comunicat, els preus d’aquestes proves “no podran ser abusius i, en cap cas, podran ser superiors al preu de les mateixes proves en els establiments de referència”.

Aquestes clíniques comptaran amb una zona per fer la prova i zones d’espera i aïllament. En cas de detectar-se un positiu, s’activaran els protocols d’alerta sanitària establerts per cada comunitat autònoma. AENA informarà properament de la data de posada en marxa d’aquest servei.

La Covid a Espanya

El Ministeri de Sanitat va informar aquest passat divendres de 38.118 nous positius per Covid-19, un fet que deixa la xifra global de contagis a l’estat espanyol en 2.743.119 casos confirmats per proves diagnòstiques.

La xifra de víctimes per coronavirus s’ha incrementat en 513 persones i ja són 58.319 els morts per la pandèmia a Espanya. Andalusia encapçala la xifra de contagis en els últims 7 dies amb 32.535 casos, seguida de Madrid amb 31.246 i el País Valencià amb 25.854. Més avall hi ha Catalunya (18.891), Castella i Lleó (16.090) i Galícia (10.478). Des de l’inici de la pandèmia, Madrid és on més contagis s’han acumulat, amb 515.790 casos. Just després se situa Catalunya amb 492.228 casos confirmats.

La comunitat autònoma amb més diagnosticats el dia previ és Madrid amb 4.159. A Castella i Lleó n’hi ha hagut 2.016 i a Catalunya 1.694. Per darrere, el País Basc amb 997, Andalusia amb 981, Galícia amb 854 o el País Valencià amb 700.

Pel que fa a les defuncions, amb dades de divendres 29 de gener,  Sanitat xifra en 58.319 el total de morts per coronavirus arreu de l’Estat espanyol, 513 més que dijous. Segons l’informe del Ministeri, 1.855 s’han produït en els darrers 7 dies. D’aquestes, 491 s’han produït al País Valencià, 284 a Andalusia, 139 a Galícia, 134 a Múrcia, 125 a Castella i Lleó i 123 a Extremadura. A Catalunya n’hi ha hagut 77 i a Madrid 69.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here