L’estalvi econòmic generat es destinarà a accions per combatre la pobresa energètica i l’emergència climàtica

Sis escoles de Sant Boi participen aquest mes de febrer en la VI Marató de l’Energia. La iniciativa té com a objectiu sensibilitzar alumnes, docents i personal dels centres educatius per canviar hàbits en l’ús i el consum de l’energia. L’estalvi econòmic generat es destinarà a accions per combatre la pobresa energètica i l’emergència climàtica.

Vídeo

La Marató de l’Energia–Estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic és una iniciativa de sensibilització i bones pràctiques que es du a terme en equipaments públics de set municipis de Catalunya (Sant Boi, Gavà, l’Hospitalet, Sabadell, Parets, Palau-Solità i Plegamans i Malgrat) i de quatre departaments de la Generalitat.

En el cas de Sant Boi -present a la Marató des de la primera edició – hi participen aquest cop sis escoles: Rafael Casanova, Barrufet, Antoni Gaudí, Antoni Tàpies, Parellada i Amat Verdú. El projecte forma part de la guia d’activitats que l’Ajuntament ofereix cada curs als centres educatius.

La Marató de l’Energia canvia l’estructura d’edicions anteriors per adaptar-se a la situació causada per la COVID19. Es treballa un tema cada setmana i els temes previstos són: enllumenat i aparells elèctrics (primera setmana de febrer), climatització (segona setmana), aigua (tercera) i emissions i mobilitat (quarta).

Al començament de la setmana els centres educatius reben una càpsula informativa en format vídeo que també inclou un gag per aportar un toc d’humor i que planteja un petit repte al qual poden donar fàcilmente resposta recollint imatges i sensacions.

També s’ha indicat als centres com registrar els consums d’aigua, electricitat i gas del mes de gener d’enguany, atès que, a causa de les mesures excepcionals per a prevenció de la COVID, els consums energètics no es poden comparar directament amb anys anteriors. Amb aquests registres i les dades anteriors s’han calculat els consums base sobre els quals les escoles intentaran estalviar.

La Marató de l’Energia vol contribuir a la lluita contra l’emergència climàtica i la pobresa energètica i promoure una nova cultura de l’energia que faciliti la transició cap a un futur més net i sostenible.

Durant les cinc edicions anteriors, les escoles santboianes participants han generat conjuntament un estalvi de 18.000 euros. Aquestes escoles han aconseguit reduir globalment els seus consums d’electricitat, gas natural i aigua, tot estalviant més de 180.000 kWh d’energia, 275 m3 d’aigua i 41 tones de CO2 (el consum d’energia de 723 famílies en un mes).

El 100% dels diners estalviats a Sant Boi s’han destinat a fer actuacions de prevenció de la pobresa energètica i lluita contra l’emergència climàtica, com la reducció del consum i la despesa energètica a les llars.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here