Aquest dimecres, a partir de les 10 h, tindrà lloc la constitució de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública, amb la participació de l’Ajuntament de Sant Just Desvern.

El ple de desembre de 2020 va aprovar per unanimitat l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP). Acompanyar la transició energètica i caminar cap a un model més just en l’àmbit energètic són els objectius d’aquesta nova associació, impulsada per l’Ajuntament de Terrassa i formada per una setantena de municipis i entitats.

L’AMEP té per objecte regular el marc de col·laboració entre els ajuntaments, per impulsar mesures per difondre i promoure la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-se cap a aquesta fita i desenvolupar accions per impulsar una transició a un model energètic just, democràtic i sostenible.

El compromís de la lluita contra l’emergència climàtica i l’impuls d’un model energètic just, sostenible i renovable es planteja com una necessitat ineludible per al municipi de Sant Just Desvern. En aquest sentit, l’AMEP pot esdevenir una eina clau per defensar els interessos municipals i de la ciutadana en la tramitació i aprovació de la nova normativa que regularà la transició energètica, i molt especialment aquella relacionada amb la distribució d’energia elèctrica i l’autoconsum d’energia renovable.

Font: Aj Sant Just

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here