Tot a punt a Molins de Rei per al Dia Internacional de la Dona. Aquest any, moltes de les activitats que proposa l’Ajuntament de Molins de Rei per a la setmana de les dones es faran a través de videoconferències i webinars.

Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament de Molins de Rei, conjuntament amb entitats de la vila, ha programat tot un seguit d’activitats durant el mes de març per celebrar aquesta data assenyalada. El consistori es compromet amb el 8M i la lluita dels drets de les dones, tot adaptant-se al context sociosanitari de la pandèmia fent moltes de les activitats en línia.

Aquest any, pel que fa a les activitats, les principals novetats són la reproducció del Mural Feminista de la Concepción La unió fa la força, al Centre Comunitari Pont de la Cadena, a càrrec d’Oriol Márquez Cateura (col·lectiu artístic Interactu-art); els Tallers “Vull ser com”, adreçats a l’alumnat de primària (4t,5è i 6è) amb els quals els alumnes es podran convertir en el personatge que vulguin, per anar més enllà dels estereotips de gènere que sovint els anuncis i les pel·lícules mostren, i la presentació ​del documental Dones en temps de crisis, a càrrec de  l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació, que es projectarà a la Biblioteca el Molí.

La regidora de Feminisme, Jessica Revestido, reivindica la importància de visibilitzar aquest dia: “és de justícia mantenir el compromís per la igualtat durant tot l’any, aquesta lluita és cosa de totes i tots”. A més, explica que “les circumstàncies ens obliguen a  reivindicar aquest any els drets de la dona d’una forma menys presencial. Tot i això,  m’agradaria encoratjar tots els molinencs i molinenques a manifestar-se, per exemple, amb missatges a través de les xarxes socials. Seguim fent d’aquest 8 de Març un dia històric per a totes les dones”.

Programació 8M 2021

Divendres 5 de març

18 h – Webinar “Coeducació,  relacions afectives, diversitat sexual i pedagogies feministes”, amb Itsasne Gaubeca, de l’associació Gogara, formadora d’educació sexual i agent de prevenció de les violències masclistes

Inscripcions:  Inscripcions Webinar

Organitza: AFA la Sínia

 

Diumenge 7 demarç

12 h – Lectura del manifest institucional, amb participació de Laia Garcia, cantant i actriu, i Jordi Borrull, pianista

Lloc: pati de Ca n’Ametller

Places limitades

Inscripcions al correu electrònic siad@molinsderei.cat

 

A partir del 8 de març

Reproducció del Mural Feminista de la Concepció La unió fa la força, al Centre Comunitari Pont de la Cadena, a càrrec d’Oriol Márquez Cateura – URI KTHR

 

Dimarts 9 de març

12.30 h – Entrevista, en el programa que  l’Associació Prevenció i Informació Càncer Molins (PICAM) té a Ràdio Molins de Rei, a la Sra. Susana Vilagrasa, presidenta de l’Associació Talent Femení, que presentarà el projecte  Terra, vine i dona, dirigit a dones víctimes de violència masclista i orientat al seu empoderament i a la incorporació a la vida laboral

Organitza: Prevenció i Informació Càncer Molins

 

Dimecres 10 de març

Taller “Desigualtat a la feina”, adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO del Col·legi Virolai. Lloc: Col·legi Virolai

 

17.30 h – Vet aquí una vegada… (+3 anys). Contes violetes. Biblioteca el Molí.  Sala d’actes. Places limitades. Inscripcions a partir del 22 de febrer. La inscripció només serà vàlida un cop hagi estat confirmada per la Biblioteca el Molí.

Organitza: Biblioteca el Molí

 

18.30 h – Xerrada telemàtica amb Fina Campàs. “La realitat trans: uns drets que cal reconèixer”. Per participar en aquesta xerrada, connecteu-vos al canal de YouTube d’ERC Molins: https://youtube.com/channel/UCoAOVBhJ7y6yyU3jSURGRFw.

Organitza: ERC i Jovent Republicà de Molins de Rei

 

Dijous 11 de març

19 h – Xerrada telemàtica “La importància del feminisme en les polítiques municipals”, amb la participació de Sònia Guerra, secretària de Polítiques Feministes del PSC i diputada al Congrés dels Diputats; Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei, i Jessica Revestido, primera secretària del PSC i regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Molins de Rei. Aquesta activitat es podrà seguir per Fb live https://www.facebook.com/PSCMolinsdeRei.

Organitza:  PSC Molins de Rei

 

Dissabte 13 de març

18 h – Conferència: “Històries de dones indígenes que van lluitar per la llibertat”, a càrrec d’África Ruiz, formada en les àrees educativa, social i teològica. Ha conviscut dos anys amb les comunitats indígenes d’Ibarra (Equador).

Inscripció prèvia a info@evangelicamolins.org. S’enviarà l’enllaç a les persones inscrites. Organitza: Església Evangèlica de Molins de Rei

 

Divendres 19 de març

17.30 h – Hora del Conte. Contes per la igualtat de gènere: Rosa caramel i altres contes, a càrrec d’Anna García. A partir de 3 anys. Places limitades. Inscripcions a partir del 22 de febrer. La inscripció només serà vàlida un cop hagi estat confirmada per la Biblioteca el Molí.

Lloc: Biblioteca el Molí

 

Dilluns 22 de març

Taller “Desigualtat a la feina”, adreçat a l’alumnat de PTT. Lloc: CFA Rafael Farré

 

Taller “Vull ser com”, adreçat a l’alumnat de 6è de primària de l’Escola l’Alzina.

Lloc: Escola l’Alzina

 

23 i 24 de Març

Taller “Vull ser com”, adreçat a l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària de l’Escola Josep Maria Madorell

Lloc: Escola Josep Maria Madorell

 

24 de març

18 h – Presentació ​del documental Dones en temps de crisis, a càrrec de  l’Observatori de les Dones als Mitjans de Comunicació. Lloc: Biblioteca el Molí. Inscripcions a partir de l’1 de març a siad@molinsderei.cat

 

25 i 26 de març

Taller “Desigualtat a la feina”, adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO de l’INS Bernat el Ferrer Lloc: INS Bernat el Ferrer

 

Divendres 26 de març

19 h – Tertúlia literària amb Lectura fàcil, de Cristina Morales. Places limitades. Inscripcions a partir del 22 de febrer. La inscripció només serà vàlida un cop hagi estat confirmada per la Biblioteca el Molí.

Activitat co-organitzada amb la Biblioteca el Molí

Lloc: sala d’actes de la Biblioteca el Molí

 

7 i 9 d’abril

Taller “Desigualtat a la feina”, adreçat a l’alumnat de Cicles Formatius de l’INS Bernat el Ferrer

Lloc: INS Bernat el Ferrer

 

26  i 27 d’abril

Taller “Vull ser com”, adreçat a l’alumnat de 4t i 5è de l’Escola Castell Ciuró

Lloc: Escola Castell Ciuró

 

En cas de no poder fer-se presencialment, l’activitat es durà a terme en format virtual pel Canal de Youtube de la Biblioteca el Molí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here