A través de diferents sessions s’han revisat els conceptes relacionats amb el col·lectiu LGTBI+ i els deures dels treballadors públics davant de situacions de discriminació

Tot el personal de l’Ajuntament de Castellví de Rosanes, des de l’administratiu al tècnic, passant pels cossos de brigada i serveis i la guàrdia municipal, ha completat durant aquest hivern formació específica en matèria de diversitat sexual i de gènere. Aquest és un dels objectius que el consistori s’havia fixat aquest mandat després de l’adhesió de Castellví al Pla de diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat. De fet, a data d’avui, l’Ajuntament de Castellví de Rosanes és dels primers de tot el Baix Llobregat on el gruix del personal ha completat aquest tipus de formació.

Les sessions, a càrrec de Mònica Chaves Matillas, tècnica del SAI comarcal, van servir per repassar i revisar tots aquells conceptes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere i el col·lectiu LGTBI+. També es van posar sobre la taula els deures dels treballadors i treballadores públics davant de situacions de discriminació i l’obligatorietat de denunciar aquells fets dels quals puguin ser testimonis.

La regidora d’Igualtat i diversitat sexual i de gènere de Castellví, Vicky Castellanos Núñez, afirma que “les administracions públiques tenim un paper importat en el procés d’eradicació de les desigualtats que provoca el sistema de gènere. És deure nostre promoure una societat més igualitària i respectuosa envers la diversitat sexual i de gènere i lluitar contra la discriminació”. Per assolir aquest objectiu l’Ajuntament de Castellví de Rosanes ha format tot el personal en aquesta matèria i en detecció d’eventuals discriminacions.

Regidors i regidores també han fet aquesta mateixa formació en una sessió específica adreçada a l’equip de govern.

Font: Aj. Castellví

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here