L’empresa pública AENA, que depèn del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, disposa ja d’un pla per renaturalitzar una part dels aparcaments construïts a prop de la T1 de l’Aeroport del Prat, a Can Sabadell al terme municipal de Viladecans.  Aquest sector forma part de la Xarxa Natura 2000 i la seva recuperació estava inclosa en el  requeriment de la Comissió Europea a l’Estat espanyol  per un presumpte incompliment de les directives europees al Delta del Llobregat, del que ja va informar Elbaix.cat.

AENA ha enviat el seu pla a l’Ajuntament de Viladecans i a la Generalitat. El projecte, que comporta una despesa de 630.000 euros, implicarà aixecar l’asfalt i apostar per a que la zona es restauri per ella mateixa sense recórrer a revegetació artificial. L’Ajuntament de Viladecans havia denegat la llicència d’activitat sol·licitada per AENA per a aquest aparcament construït fa cinc anys. Resta pendent de decisió el futur del segon aparcament que AENA sí que voldria utilitzar. Segons l’organització ecologista DEPANA, que va presentar la denúncia davant la Unió Europea, els terrenys de Can Sabadell formen part dels terrenys protegits per la Xarxa Natura 2000 i ja existeix una decisió judicial que així ho considera.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here