Aquests guardons, atorgats pel Consorci de Salut i Social de Catalunya i Bench-marking Sanitari 3.0, valoren els indicadors de rendiment i de qualitat 

Es tracta d’uns reconeixements que el passat 9 de marçpassat 12 de juny, es lliuren als hospitals bàsics, de referència i d’alta tecnologia de Catalunya que participen en la xar-xa d’hospitals associats al projecte ARQ 

L’Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha estat reconegut, per segon any consecutiu, en els premis en benchmarking CSC/ARQ, que lliura el Consorci de Salut i Social de Catalunya i Benchmarking Sanitari 3.0, com a millor hospital general de referència, i en el grup més competitiu, segons han destacat els organitzadors. 

El projecte CSC/ARQ examina l’anàlisi del rendiment i la qualitat que busca superar la limitació actual de les fonts d’informació, així com la possibilitat que els centres que en formin part puguin compartir quelcom més que dades i resultats. 

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu ha comptat amb la presència d’Enric Mangas, director ge-neral de la institució, Ignasi Riera, director d’Operacions Assistencials i Josep Ramon Méndez, director de l’Hospital de Sant Boi, que han estat els encarregats de rebre aquest guardó, en un acte que s’ha dut a terme en format digital a causa de les restriccions establertes per la pandèmia de la covid-19. 

En primer lloc, Enric Mangas ha recordat que aquest guardó posa en valor la implicació de tots els professionals de la institució i subratlla la importància dels equips de direcció a l’hora de dotar-los d’eines per gestionar la seva tasca diària. 

Per la seva banda, Ignasi Riera ha destacat que una de les decisions estratègiques del centre és l’ús dels indicadors de qualitat com a eina de millora contínua. Aquests són oberts per a tothom i transparents, i permeten que els professionals treballin en pro d’una millora, perquè els permet avaluar, compartir i treballar basant-se en aquests. “El nostre repte és incorporar la veu dels pacients i dels professionals en aquests indicadors”, ha afegit. 

En darrer terme, el Dr. Méndez ha apuntat que el fet diferencial que ha permès l’obtenció d’aquest premi és precisament la cultura de millora que tenen interioritzada els professionals del Parc Sanitari. 

Olga González Lancho 

Cap de Comunicació i Relacions Institucionals 

Contacte: 

936 615 208, Ext: 13910 

olga.g.lancho@pssjd.org 

Lara Martí Gómez 

Gabinet de Premsa 

Contacte: 

936 615 208, Ext: 13913 / 677 224 790 

lara.marti@pssjd.org 

Alhora, aquesta V Jornada de Benchmarking CSC/ARQ ha volgut posar èmfasi en la importància de reconèixer, a través d’aquests premis, la tasca dels hospitals que obtenen els millors resultats en els estàndards de qualitat. 

Un reconeixement a la tasca diària dels professionals 

Aquest nou premi que l’Hospital de Sant Boi del Parc Sanitari Sant Joan de Déu suma a la seva trajectòria, posa de relleu el compromís de l’organització i de tots els professionals amb la millora contínua i la qualitat, enteses aquestes com a eines indispensables per garantir l’excel·lència dels serveis assistencials. 

En definitiva, un guardó que reconeix un model de gestió centrat en la persona, transparent i orientada a resultats, on la qualitat esdevé el vincle de confiança mútua i essencial entre usuaris i professionals i els situa al centre del sistema sanitari. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here