Un possible cas de delicte ecològic al Baix Llobregat: la Fiscalia de Medi Ambient ha obert diligències en relació al vessament d’aigües residuals a la platja de Castelldefels. L’origen de l’actuació de Fiscalia es troba en la denúncia  presentada pel Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA) i l’organització Salvem L’Olla del Rei el passat mes de juny.  Segons aquestes entitats la contaminació registrada va provocar la mort de molts peixos i va obligar a l’Ajuntament a prohibir que la gent es banyés a la platja.

El Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil va recollir mostres a la zona. L’espai és especialment sensible perquè inclou un estany , l’Olla del Rei, de tres hectàrees on viuen diverses especies protegides d’animals. Arran d’aquests fets l’Ajuntament de Castelldefels va amenaçar a la Generalitat amb accions legals si no proposava solucions immediates. Mentre la Guàrdia Civil recollia les mostres, el Govern de la Generalitat va anunciar una inversió de 5 milions d’euros destinada a construir una estació de bombeig.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here