Una cinquantena de treballadors de la filial espanyola de Coca-Cola es van concentrar aquest dilluns 15 de març davant el centre de treball que la companyia té a Esplugues de Llobregat, on està centralitzat el servei d’atenció al client; per protestar contra l’ERO que afecta a 360 treballadors al conjunt de l’Estat, 65 d’ells a Catalunya.

Quan el període de consultes de l’expedient encara la recta final, els sindicats el qualifiquen de “desproporcionat i injust” assegurant que una empresa amb el “múscul financer” de Coca-Cola “té alternatives i recursos” per no acomiadar ningú. “L’ERO és una mesura totalment abusiva que no respon a la realitat d’una empresa que ha doblat beneficis en els últims 5 anys”, apunta Raúl Montoya, del sindicat USO.

La concentració de dilluns va ser la primera d’un seguit de mobilitzacions previstes pels sindicats per forçar la multinacional a retirar l’ERO.

CCOO d’Indústria de Catalunya rebutja contundentment en un comunicat aquest expedient, ja que considera que no està justificat. Per aquesta raó, i més enllà del calendari de reunions previstes per a la negociació de l’ERO, CCOO anuncia que recorrerà a tots els mitjans al seu abast per buscar alternatives a aquesta decisió que garanteixin l’ocupació i el futur dels centres de treball.

Per CCOO, és inadmissible que una multinacional que està generant importants beneficis en el seu compte de resultats plantegi una mesura d’aquestes característiques. De manera que el sindicat anuncia que utilitzarà “totes les eines al seu abast” per evitar les “mesures traumàtiques” que Coca-Cola vol implantar.

Font: ACN i CCOO

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here