Aquest any la Volta Ciclista a Catalunya és especial per un doble motiu: perquè és l’edició número cent d’una de les curses mes antigues d’Europa i perquè l’any passat la pandèmia va impedir que es pogués celebrar. L’any 2021 la Volta recupera, doncs, l’itinerari previst el 2020 i commemora un aniversari molt important. Comença el dilluns 22 i acaba el diumenge 28.

Molts dels municipis del Baix Llobregat podran gaudir del pas dels ciclistes. El dimecres 24 la tercera etapa sortirà des de la comarca, concretament des del Canal Olímpic de Castelldefels. Passarà per Viladecans, Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Pallejà, Sant Andreu de la Barca i Martorell; abandonarà el Baix Llobregat per Olesa de Montserrat en un recorregut que acabarà a Vallter 2000 en una de les etapes més decisives de la cursa.

El dia 27, la sisena etapa, entre Tarragona i Mataró, entrarà una mica al Baix Llobregat ,creuant Martorell i Olesa de Montserrat.

El diumenge 28 es disputarà la setena i darrera etapa amb inici i final a Barcelona. El recorregut previst passa per Esplugues, Sant Just Desvern, Sant Feliu, Molis de Rei, Sant Vicenç, Cervelló i Vallirana; després de pujar el Coll de la Creu a l’Ordal, tornarà a la comarca per Begues i seguirà per Castelldefels i El Prat fins arribar a la muntanya de Montjuic.

La Volta aplicarà tots els protocols anticòvid indicats per a aquests tipus d’esdeveniments. Disposarà d’un participació de luxe amb ciclistes com Richard Caparaz, Chris Froom, Peter Sagan, Geraint Thomas, Alejandro Valverde, Marc Hirschi o el mallorquí Enric Mas. Destaca també la presència de dos corredors catalans situats al nivell més alt: Marc Soler i David de la Cruz.

La Volta es podrà seguir per televisió pels canals Esport 3, Teledeporte i Euroesport.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here