És l’única que es podrà seguir presencialment i a través d’una plataforma cultural online 

Aquest 2021 es faran tres representacions amb una versió adaptada de durada reduïda 

La Passió d’Olesa de Montserrat aixecarà el teló el 2 d’abril i ho farà d’una manera especial, diferent a les temporades anteriors. L’obligada adaptació a les circumstàncies actuals ha portat l’entitat a fer un pas endavant amb una aposta doble: incentivar que l’espectador vingui al teatre de La Passió d’Olesa i fer arribar La Passió d’Olesa fins a casa de la gent. Així, a banda d’oferir una versió especial de l’espectacle, de durada més reduïda i amb una dramatúrgia adaptada, La Passió d’Olesa es retransmetrà per primera vegada a través d’una plataforma d’streaming. Les dates de representació seran els dies 2, 11 i 18 d’abril i, també per primera vegada, totes les funcions seran en horari de tarda (18.30h). 

La versió de La Passió d’Olesa 2021 tindrà una durada d’1h 15’ aproximadament i sense entreactes. Les escenes multitudinàries aquest any no podran ser-hi presents, però s’ha adaptat la dramatúrgia per concentrar en aquest espectacle els quadres més significatius i emotius, envoltats d’una posada en escena també renovada d’acord amb la versió d’aquest any. Alhora, els avanços tècnics que es van incorporar el 2020 al teatre –i que no es van poder estrenar pel confinament- aportaran una major expressivitat tant pel que fa al so com als efectes de llum. Les projeccions digitals es mantindran com a complement de l’escenografia física, que aquest any serà més minimalista. 

Així, doncs, pujarà a l’escenari un espectacle diferent a l’habitual i únic, del qual podran gaudir tant les persones que ja han vist abans La Passió d’Olesa –i que en descobriran una nova perspectiva- com les que encara no la coneixen. Les entrades es podran adquirir al web www.lapassio.cat. 

Aquest any, també des de casa 

Les representacions del 2021 es podran veure per primera vegada en streaming des de qualsevol lloc, amb subtítols en castellà i anglès. La Passió d’Olesa ha fet l’aposta de fer arribar l’espectacle arreu per canals digitals perquè les persones que no puguin desplaçar-se al teatre –per raó de mobilitat o per formar part de col·lectius més vulnerables, com la gent gran- també tinguin l’oportunitat de veure-la, fins i tot des de fora de Catalunya. L’accés a l’emissió online de l’espectacle es podrà adquirir a través del web de La Passió d’Olesa.

Addicionalment, l’aposta d’aquest 2021 pel contingut digital ha inclòs també la creació de càpsules de vídeo per mostrar com són algunes de les escenes icòniques de La Passió d’Olesa –com el Sant Sopar, la creu o el davallament- en la seva versió habitual. Aquestes càpsules s’han gravat des de perspectives inèdites per apropar al màxim l’espectador a l’escena de forma immersiva i utilitzant també plànols aeris gravats amb dron. 

La Passió d’Olesa de Montserrat és possible gràcies a l’esforç desinteressat de centenars de persones voluntàries que, des de diferents àmbits, any rere any permeten portar a escena una obra emotiva, potent i espectacular. L’esforç col·lectiu d’un poble que aquest 2021 es reinventa per mantenir viva la tradició i l’aposta per la cultura i el teatre. Malgrat que enguany no podrà ser tothom a l’escenari, l’esperit de l’entitat i de la seva gent se sobreposen a les circumstàncies per continuar endavant una història que té gairebé 500 anys. 

Una aposta ferma per la salut i la prevenció en col·laboració amb el CAP d’Olesa 

Des de la reobertura dels teatres, a La Passió d’Olesa s’ha treballat per adaptar tota l’activitat als protocols de prevenció vigents, tant en el treball intern com a l’hora de rebre el públic. 

Tant per a l’espectacle de La Passió 2021 com per a les produccions audiovisuals que s’han anat preparant les darreres setmanes, La Passió d’Olesa ha implementat protocols de prevenció específics i testos d’antígens per a aquells actors i actrius que, en algun moment, han de treure’s la mascareta a escena. El dispositiu de testos per prevenir la COVID-19 s’ha dissenyat en col·laboració amb el CAP d’Olesa i compta amb el suport logístic i expertesa de col·laboradors i col·laboradores de La Passió d’Olesa professionals de l’àmbit sanitari. 

Per a La Passió d’Olesa, la salut de totes les persones que formen part de l’entitat és molt important, així com el benestar de tothom que visiti el teatre. En aquest darrer àmbit s’han establert circuits diferenciats per sectors de públic, reorganització d’espais i reducció d’aforaments per garantir les distàncies de seguretat, entre d’altres mesures. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here