Els encàrrecs s’han aproximat al volum que hi havia abans de la pandèmia

Arriba un any més el Dilluns de Pasqua i, amb ell, la tradició de les mones de Pasqua. És el primer any després del confinament domiciliari de l’any passat, i segons va explicar a elBruguersdigital.cat la Rocío Rodríguez, pastissera de la Pastisseria La Trufa de Gavà, “el volum d’encàrrecs s’acosta més o menys al que era habitual abans de la pandèmia”.

Respecte a les tendències d’aquesta temporada, enguany, i “com que hem viscut molt a casa, els infants estan molt posats d’una banda en videojocs, i de l’altra en tot el que es veu a les plataformes online de pel·lícules i sèries. Així doncs, ens demanen molt, per exemple, mones del Pikachu, d’Amoing Us, o del Super Mario Bros, d’una banda, i de l’altra mones de The Mandalorian o de Dragon Ball”.

Encarna Escudero, dependenta del gavanenc Forn Nuria, afegeix que “les mones de princesa són un clàssic que està present tots els anys i que sempre es ven, igual que les de Harry Potter o les de Spider-Man”.

A banda d’aquests, hi ha altres peticions que ja fa anys que són recurrents com per exemple les mones amb els Vengadors de Marvel. A La Trufa, a més s’han atrevit a preparar mones de temàtiques no tan populars com les dels “personatges de dibuixos animats dels estudis Ghibli, com el Totoro”.

La mida de les mones, tal i com ja vam comprovar aquest passat Nadal amb els tortells de reis, és un aspecte que segons Rodríguez “ha canviat molt, abans la norma era fer-les d’un quilo o de més, però ara els motlles solen ser de mig quilo o com a molt de tres quarts, les restriccions han fet que ens puguem reunir menys persones i per tant les necessitats no són els mateixes”.

Pel que fa al rang de preus, a La Trufa “el quilo d’una mona de fruita està a 27 euros, que més o menys és el preu d’un pastís normal, només s’incrementa una mica per la capsa, el pollet i les plomes, a més de la figureta de xocolata que el client escull i que es posa a sobre de la mona”.

Les mones de Pasqua són productes que tenen una certa dificultat d’elaboració. Segons Rodríguez, “les de xocolata són dels productes més complicats que fem perquè la xocolata és un ingredient difícil, i les altres també tenen la seva dificultat ja que hem d’utilitzar motlles, coure-les, tallar-les, omplir-les, posar la fruita confitada i els ornaments a sobre, així que és tot un procés que té la seva complicació, sí”. A més, la gran varietat d’ingredients encara ho complica tot més ja que “no només hi ha la mona de fruita i la de xocolata, sinó que hi ha la de crema, la de mantega, la de nata, la de trufa, la de trufa amb nata, i així fins l’infinit”.

Font: elBruguersdigital.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here