Al ple d’abril també es va acordar que una placa en memòria de l’alcalde i altres regidors afusellats per la Dictadura franquista s’instal·li al Saló de Plens pratenc. Així ho recull una declaració institucional pel 90è aniversari de la proclamació de la II República

El ple municipal celebrat aquest dimecres 7 d’abril va aprovar la declaració institucional en motiu del 90è aniversari de la proclamació de la II República, que es commemora el proper 14 d’abril.

La declaració, presentada pels grups de El Prat En Comú, PSC i Podem i que també va ser votada favorablemet per ERC, contempla la instal·lació d’una placa al saló de plens de l’Ajuntament en memòria de les persones membres del consistori que van ser represalides pel feixisme i recordar nominalment l’alcalde del Prat, Lluís Serra Giribert, així com els regidors Joan Nadal Guixà, Moisés Orcol Elía i Joan Reixach Prat, que van ser afusellats pel franquisme per defensar democràticament les seves idees i la legalitat de la II República.

També es referma la voluntat de seguir penjant la bandera republicana en un lloc visible de la Casa de la Vila cada 14 d’abril, així com el compromís d’elaborar una proposta des de la regidoria de Memòria històrica, en col·laboració amb persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la historiografia local, per seguir recordant i refermant anualment els valors publicans.

A més, al ple també es va aprovar canviar el nom del fins ara Passeig de Joan Carles I, que passa a denominar-se Passeig de Lluís Serra i Giribert, en homenatge a l’alcalde del Prat afusellat per la Dictadura franquista.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here