La Unió Europea vol combatre els efectes de la crisi econòmica derivada del coronavirus amb els denominats fons Next Generation.

L’AMB, presidida per l’alcaldessa Ada Colau, hi presenta 11 projectes amb 34 actuacions per un valor de 2.716 milions d’euros, i espera obtenir de la UE 2.228 milions. El projecte s’ha elaborat de forma coordinada amb la Diputació de Barcelona i afectarà de forma positiva a la comarca del Baix Llobregat.

D’entre els projectes elaborats destaquen l’impuls a l’estratègia metropolitana del 5G a platges, rondes o polígons,  l’electrificació de la infraestructura i el sistema d’autobusos, un pla de rehabilitació o la creació d’un centre d’innovació i producció de fusta per a la construcció sostenible que servirà per a preservar les zones forestals. També inclou un projecte de regeneració de les platges amb una inversió de 30 milions d’euros. 380 milions es dedicaran a les polítiques d’habitatge. Una part considerable d’aquests recursos econòmics (1.454 milions)  aniran destinats a Transports Metropolitans de Barcelona per millores en la xarxa de metro, trens i bus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here