• L’Ateneu Cooperatiu organitza el Maig Cooperatiu, un cicle d’activitats al voltant de l’ESS a la comarca

• Enguany es combinen les activitats virtuals i les presencials, com la Fira de l’ESS del Baix Llobregat o un concert organitzat pel festival Esperanzah!

Durant tot el mes de maig al Baix Llobregat s’hi celebra el Maig Cooperatiu. L’impulsa l’Ateneu Cooperatiu de la comarca, conjuntament amb els ajuntaments i les entitats d’economia social i les cooperatives del territori.

Es tracta d’un cicle d’activitats de difusió de l’economia social i cooperativa a la comarca, que enguany arriba a la seva sisena edició. Degut a la situació sanitària, els esdeveniments s’adapten i un bon gruix se celebraran de forma virtual, però s’aposta per mantenir la Mostra de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat al carrer i un concert de clausura que oferirà el Festival Esperanzah.

Al llarg de tot el mes, es programaran gairebé una trentena d’activitats que tenen com a objectiu donar a conèixer com des de l’economia social es promou l’ocupació estable, la participació de les persones membres, l’arrelament al territori i el desenvolupament humà a fi de resoldre més eficaçment les necessitats de la ciutadania. De tot el programa d’actes del Maig Cooperatiu destaquenl’estrena de dos documentals “Valor social. Ciutat Cooperativa”, produït per l’Ajuntament del Prat i que dona a conèixer la tasca que realitzen algunes de les principals entitats de l’ESS de la ciutat, i “De l’EconoMia a l’EconoNostra”, unviatge des dels inicis del cooperativisme al Baix Llobregat al ressorgiment d’iniciatives d’economia social. També sobresurten les jornades Habitatge organitzades per la Coopeativa Obrera de Viviendas per presentar alternatives que des del cooperativisme i l’economia social es donen com a resposta a l’accés d’habitatge o una conversa sobre Festivals en Temps de pandèmia, amb la participació de membres d’Esperanzah! BrotBarcelona, Fes+Chapeau, Konvent.0 i Literal.

Del 12 al 30 de maig el Centre Cívic Palmira Domènech del Prat acollirà l’exposició “Dones de la Cooperativa Obrera de Viviendas”, que mostra la història de les dones de la COV en el context de la ciutat del prat delsegle XX i XXI. El punt final al Maig Cooperatiu el posarà la Mostra de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat que tindrà lloc el dia 29 a la plaça Ramon Roigé i Badia i el carrer Primer. A banda de mostrar una representació de les principals empreses i entitats de l’ESS de la comarca, hi haurà també dues converses, una sobre Resiliència i ajuda mútua (hi participaran membres de les iniciatives Fons Cooperatiu d’ESS, Les Dones Sàvies del Barri de Sant Cosme, Health Warriors, CPS Francesc Palau i restaurant Rústic), i una segona per presentar el projecte Les Contrabandistes, cooperativa cervesera que té per objectiu donar una sortida des de l’ESS a festivals i esdeveniments culturals. La jornada acabarà amb un concert amb Marina Mora i la Balkan Paradise Orchestra.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat forma part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya, impulsada des del Programa d’Economia Social del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Font: La centraleta. Ag.Com. de l’ESS

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here