S’han atorgat enguany més de 350 subvencions, per import global de 460.000 euros, a empreses i famílies afectades econòmicament per la pandèmia

El Pla de Reconstrucció Local Covid-19, engegat per l’Ajuntament d’Esplugues amb el consens de tots els grups polítics i d’agents socials i econòmics del territori per atendre empreses i famílies afectades econòmicament per la pandèmia, ha executat un 31,27% dels ajuts disponibles per al 2021.

Segons s’ha informat aquest 5 de maig en la comissió de seguiment del pla, en el que portem d’any s’han atorgat 353 ajuts per un import global de 460.918 euros. El Pla compta amb un pressupost d’1.474.000 euros per a tot l’any.

En concret, s’han atorgat 180 subvencions a microempreses i persones autònomes per pèrdues al 2020 (el 72% del pressupost previst), 123 per a emergències (el 14,3% del previst), 21 per a famílies vulnerables (6,4%), 18 per a micorempreses i autònoms que volen mantenir plantilla (25%), 8 per a projectes d’autoocupació i d’emprenedoria (pressupost exhaurit) i 3 per a empreses que creen ocupació (13,3%). Les condicions dels ajuts i com sol·licitar-los es poden consultar al web municipal (https://www.esplugues.cat/ajuts-covid).

A la comissió també es va informar d’altres mesures i accions municipals:

– Suspensió fins al 30 de juny de les taxes d’ocupació de via pública per a taules i cadires comercials (terrassses) i reducció del 75% fins a la mateixa data de les taxes de mercat ambulant i de pagès, i per a quioscos.

– En tràmit, subvencions a la taxa d’inici d’activitat i l’ICIO, i a despeses de constitució.

– Prop de 4.000 atencions a serveis socials bàsics entre gener i abril del 2021. I 70 atencions per violència masclista en el mateix període.

–  Una mitjana mensual de 428 famílies ateses pel Centre Municipal de Distribució d’Aliments.

Segons l’alcaldessa, Pilar Díaz, “Esplugues és un dels municipis de Catalunya que ha ofert més ajuts per reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia. A Esplugues podem presumir de tenir una economia sanejada, d’haver fet bé les coses durant molt de temps. Això ens ha permès donar una resposta ràpida i eficaç. Serà una bona notícia que aquests diners, que moltes persones i negocis necessiten per no quedar-se enrere, arribin on han d’arribar. Seguim treballant perquè sigui així.”

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here