Després d’un any sense prova per la pandèmia, aquest 2021 es torna a celebrar una de les activitats esportives amb més participació, tot i que enguany amb un màxim de 400 participants.

Avui diumenge, 9 de maig, Collbató tornarà a celebrar la Cursa de l’Alba. Si l’any 2020 no es va poder fer la prova per la situació de pandèmia, aquest 2021 sí que es podrà fer la 33a edició de la cursa, tot i que lògicament s’haurà d’adaptar a les mesures sociosanitàries vigents.

D’entrada, la sortida es farà de forma esglaonada, és a dir, a partir de les 8 del matí es faran diferents sortides des de la pista esportiva Martí Gil amb l’objectiu d’espaiar les persones participants i reduir al mínim les possibilitats d’aglomeracions de corredors.

En segon lloc, l’ús de mascareta serà obligatori per tothom i en tot moment. Només se la podran treure els esportistes durant la prova, però l’hauran de portar posada mentre estiguin als calaixos de sortida i també immediatament després de creuar la línia d’arribada.

D’altra banda, s’habilitarà una zona per prendre la temperatura. El control es farà̀ en un lloc al ombra i sempre abans de l’escalfament previ a la competició́ per no donar una lectura errònia.

La cursa de l’alba és una de les activitats esportives que s’organitzen al nostre municipi que tenen habitualment una major participació per part de la gent. Es tracta d’una cursa de 22,5 km de distància, amb un desnivell positiu de 1.200m, que comença al nucli de Collbató, puja fins al Monestir de Montserrat per arribar al pic de Sant Jeroni. El descens es fa també, com l’anada, a través del Pla de Sant Miquel.

Per a més informació, es pot consultar el web www.cursalba.cat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here