El passat divendres 7 de maig va tenir lloc la presentació del llibre Paisatges contemporanis del Baix Llobregat. Innovació i creativitat per a un territori en transició, publicat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. 

L’acte es va fer de forma presencial en un marc immillorable: la Finca de Ca n’Estella a Sant Esteve Sesrovires, un entorn en el qual conviuen de forma exemplar els paisatges rurals del conreu de la vinya i la producció d’un vi internacionalment guardonat amb un sofisticat polígon industrial on, entre altres, trobem la fàbrica SEAT. Precisament un dels paisatges analitzats en el llibre. 

L’acte va comptar amb 4 dels autors de la publicació: Francesc Muñoz, Charlotte Piochon, Xavier Florensa i Christopher Willan. També vam poder comptar amb les intervencions d’Anna Vidal Rabetllat, directora de la Finca de Ca n’Estella; Genoveva Català, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat; Eva Maria Martínez, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve Sesrovires. 

Ens van acompanyar una seixantena d’amics i amigues, entre les quals destaquem l’assistència de Joan Soler, president de PIMEC Baix Llobregat; Pere Sala, director de l’Observatori del Paisatges de Catalunya; Josep Lluís Bóveda, metge i historiador, estudiós de les darreres pandèmies que han afectat la població mundial; els periodistes Joan Carles Valero (El Llobregat) i Lluís Gutíerrez (La Bústia); diversos membres del consistori sesrovirenc i també de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals. 

L’acte va anar acompanyat d’una copa de vi que va servir la Finca de Ca n’Estella i els assistents van poder comprar el llibre i productes de la finca. A tot això es van seguir totes les mesures de seguretat sanitària que imposa l’actual pandèmia. 

Origen del llibre 

El llibre és el resultat d’un workshop o taller internacional que va tenir lloc en el marc del congrés “El Baix Llobregat a Debat” promogut pel Centre d’Estudis Comarcals amb la concurrència de la Universitat Autònoma de Barcelona i a l’aixopluc del màster en Gestió i intervenció en el paisatge i el patrimoni, que dirigeix el professor Francesc Muñoz. El taller va comptar amb la participació d’estudiants del màster titulats en diverses disciplines (arquitectura, paisatgisme, història, geografia, antropologia, etc.) i pertanyents a 10 universitats d’arreu del mon. 

Els autors i les autores del llibre 

  • Francesce Muñoz, professor del Departament de Geografia de la UAB, director del màster i de l’Observatori de la Urbanització i coordinador de la publicació. 
  • Massimo Angrilli, professor de la Università degli Studi Gabriele D’Anunzio Chieti-Pescara d’Itàlia. 
  • Carma Casulá, fotògrafa. 
  • Xavier Florensa, tutor del màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni de la UAB. 
  • Rosário Oliveira, professora de la Universidade de Lisboa i membre del Grupo de Investigaçao Ambiente, Territorio e Sociedade. 
  • Charlotte Piochon, tutora del màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i el Patrimoni de la UAB. 
  • Domenico Potenza, professor de la Università degli Studi Gabriele D’Anunzio Chieti-Pescara d’Itàlia. 
  • Christopher Willan, fotògraf. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here