Unes 25 entitats i més de 55 artistes locals, protagonistes de les festes de Cornellà.

Tot i les dificultats de celebrar esdeveniments en aquest context de pandèmia, Cornellà celebra la seva Festa Major del 3 al 6 de juny, amb escenaris alternatius i propostes imaginatives per gaudir de les festes de forma segura. Aquest any, s’ha fet una aposta per fer una festa molt local. Unes 25 entitats han treballat de valent per aconseguir un programa molt familiar i proper, amb el màxim possible d’activitats presencials i prioritzant els espais a l’aire lliure.

Aquest Corpus 2021 pretén, d’una banda, visibilitzar les entitats i associacions socials i culturals, que tornen a reactivar-se després de més d’un any d’activitat gairebé aturada, i de l’altra, mostrar el talent, tant a nivell artístic com empresarial, dels cornellanencs i cornellanenques.

Al voltant de 55 artistes locals seran presents a les festes. Entre d’altres, les cantants Carla Collado i Sara Alva; els músics Residual Gurus, l’Orquestra Màgic, el raper Ruxxo, els DJ’s Sam Hidd i Genè Cuee; els grups de la Societat Coral La Unió i els de La Factoria Musical; les ballarines i els ballarins de les escoles de dansa del municipi; els cantaires de les diferents entitats; els actors teatrals Àngel Amazares i de Microcornellateatre, el mag Davig el Magow, etc.

Més d’un centenar d’activitats 

Les activitats de Festa Major ja han començat, tot i que el gruix del programa es concentra des del dijous 3 fins al diumenge 6 de juny. El Pregó serà el dijous 3 de juny en streaming, a través del canal de YouTube de l’Ajuntament de Cornellà, a càrrec d’un grup de veïns i veïnes que explicaran algunes vivències d’aquest darrer any marcat per la pandèmia.

Durant els pròxims dies, hi haurà un bon grapat de propostes familiars (números de circ, taller de jocs, màgia, contacontes…), espectacles musicals (orquestres, DJ’s, concerts) i teatrals, activitats esportives, gimcanes, caminades, concursos, exposicions, etc.

També tindran lloc algunes de les cites més tradicionals organitzades per les entitats de la ciutat: des de la Trobada de Gegants, el Ball de l’Àliga, els balls regionals, el Toc de Corn, les sardanes, els castells, el Corndefoc (enguany estàtic)… fins a la plantada de dracs i bèsties de foc.

Totes les activitats acabaran a tot estirar a les 22 h, en previsió de les restriccions horàries que hi pugui haver per la pandèmia. De fet, el Castell de Focs s’avança al dissabte 5 de juny, a les 22 h, i es farà el llançament de focs artificials des de diferents indrets de la ciutat, per evitar la concentració de persones.

En aquest sentit, tampoc es faran aquells actes festius més multitudinaris de les darreres edicions, com ara els populars concerts de la plaça de Catalunya, les hollidolly o la Nit de Llums i Selfies. Tot i que, aquestes festes han de servir perquè Cornellà vagi recuperant de mica en mica la normalitat i han de ser una demostració ciutadana de convivència i responsabilitat.

Gaudir amb responsabilitat
L’Ajuntament de Cornellà vol demanar a la ciutadania que durant tots els actes programats a la ciutat actuï amb prudència i respecti les normes de seguretat i sanitàries vigent.En el programa s’especifical’aforament i la forma d’accés per a cada activitat. A més, es recorda el compromís comú per unes festes responsables, igualitàries i lliures de sexisme.

El cartell del Corpus

La il·lustradora i dissenyadora cornellanenca Mari Fouz ha fet el cartell del Corpus 2021 amb la idea del retorn d’una festa, a poc a poc, més presencial.L’artista col·labora habitualment al diari Ara i ha treballat per a publicacions internacionals com The L.A. Times, The Washington Post, TheGuardian o Le Monde, entre d’altres.

Font: aj.Cornellà

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here