La Setmana de la Poesia torna a Sant Feliu, i ho fa celebrant la seva desena edició, que omplirà de lírica la ciutat entre el 3 i el 20 de juny amb gairebé 30 espectacles entre recitals, teatre, concerts, performances o exposicions on la poesia serà l’eix vertebrador. Entre les més de 50 persones participants, artistes i entitats amb vinculació a la ciutat tenen gran pes dins la programació, amb nous espectacles de col·lectius locals com La Mordida, Con 2 Tacones o Dones amb Veu.

L’acte d’inauguració de la Setmana serà el dijous 3 de juny a les 20 h a l’Auditori del Palau Falguera i anirà a càrrec de la poetessa i performer Andrea Ambatlle, amb un recital basat en els versus del seu ‘El coàgul’, poemari amb què guanyar l’edició del 2019 del Premi Martí Dot de poesia. Continuarà la gala el monòleg de l’actriu santfeliuenca Fina Rius ‘Solitud a Stromboli’, una producció estrenada el passat octubre al Teatre Nacional de Catalunya. Un dia més tard a les 19.30 h l’Auditori acollirà el lliurament del 46è Premi de poesia Martí Dot a la poetessa Núria Contreras i la seva obra ‘En construcció’. Hi participaran l’escriptor David Castillo, i el músic Xarim Aresté.

A partir de dissabte 5 de juny el programa d’activitats inclou gairebé una trentena d’espectacles en la seva majoria gratuïts amb un cartell que conjugarà talent en clau santfeliuenca amb primeres espases del món de la poesia. Entre d’altres destaca la presència d’Alberto San Juan amb ‘Te quiero Benedetti’, qui juntament amb Fernando Egozcue presentarà un homenatge a les persones que es van exiliar de la seva terra dimecres 9, 20.30 h, al Centre Parroquial.

La Sala Els Pagesos, seu oficial de la Setmana de la Poesia, acollirà espectacles com entre d’altres ‘Incomunicats’, de Dani Ites i La Mordida i ‘Ferrater, les dones i els dies’, amb Lenguas Muertas dijous 10 de juny a les 21 h. També es vestirà de gala dissabte de 19 de juny a les 20 h per presentar ’24 te quieros para un amor’, espectacle amb els textos de l’escriptor barceloní Javier Gil i les cançons de Pemi Rovirosa, de Lax’n’Busto, Jofre Bardagí i Irene Sansalvadó.

El col·lectiu LGTBI prendrà la paraula dissabte 12 de juny a les 20.30 h a la Sala Ibèria en una vetllada amb el duet format per Joan Vázquez i Marc Sambola, que donaran vida al mític artista barceloní Ocaña amb ‘Ocaña, Reina de las Ramblas’ amb un recital teatralitzat a ritme de cobla. L’endemà a les 19 h, també a la Sala Ibèria, hom podrà gaudir d'”Aquesta remor que se sent’, una doble proposta organitzada per l’entitat Seny i Ordre que porta als escenaris un recull personal de poemes versionats a guitarra i veu pel santfeliuenc Quim Armengol, i la presentació del disc ‘Parc’, de Ferran Palau.

Explorant nous formats

La desena edició de la Setmana de la Poesia també inclou espectacles innovadors com ‘L’emigrant i Sherlock Holmes Jr, homenatge a Charles Chaplin i Buster Keaton’. Per primera vegada a la seva programació, la Setmana incorpora una activitat cinematogràfica amb audiovisuals clàssics protagonitzats per dos dels més grans creadors del llenguatge cinematogràfic. La cita, de la mà Carles Robert i Miguel Ángel Marín, serà diumenge 6 de juny, a les 18.30 h, a l’Auditori del Palau Falguera.

El Tast poètic de vins també torna a ser un dels protagonistes de la Setmana. El Bar de l’Ateneu acollirà també diumenge 6, a les 12.30 h, aquesta proposta de maridatge entre la poesia i el món del vi a càrrec de Carles Mira. Enguany estarà dedicat a les interconnexions entre cinema i poesia, en una activitat exclusiva per a major de 18 anys.

Els més petits també tenen el seu espai en aquest programa artístic amb ‘Cuinant poesia’, una activitat en què juntament amb Moi Aznar desenvoluparan ‘receptes’ per gaudir de l’apassionant món de la lírica dijous 17 de juny, a les 18.30 h, a la Biblioteca Montserrat Roig.

Exposicions

En el marc de la Setmana de la Poesia es podran visitar dues exposicions. El Palau Falguera serà la seu del 3 al 19 de juny de la mostra ‘Ut pictura poesis’, del lleidatà Josep Maria Alarcón, una abstracció lírica que de les arts plàstiques una experiència “per navegar per l’esfera ingràvida del coneixement”. Per la seva banda l’USLA produeix i presenta ‘Ramona Pons, la filla del ferroviari’, una mostra dedicada a una de les més destacades veus poètiques que ha donat Sant Feliu. Es podrà visitar del 10 al 20 de juny a l’Aula de Cultura de l’Ateneu i en línia.

Reserva d’entrades

Totes les activitats es realitzaran seguint les mesures de prevenció marcades pel PROCICAT. L’ús de mascareta serà obligatori durant tot l’espectable, així com l’aplicació de gel hidroalcohòlic a l’entrada. D’altra banda, l’aforament dels espais estarà reduït segons marqui la normativa en cada moment, i per poder-lo controlar cal reservar entrada prèviament per diferents vies.

Es poden reservar entrades sense cost telemàticament a www.entrapolis.com o bé presencialment a la consergeria del Palau Falguera, de dilluns a divendres de 17 a 21 h, fins a exhaurir localitats per als següents espectacles:

  • Tots els espectacles que es realitzen a l’Auditori del Palau Falguera
  • Tots els espectacles que es realitzen a la sala Els Pagesos
  • Tots els espectacles que es realitzen a la Sala Ibèria, amb l’excepció del concert del 13 de juny “Aquesta remor que se sent”, de Quin Armengol i Ferran Palau, que té un cost de 7 euros i s’ha de reservar a www.ticketic.org
  • Per assistir a la Performance ritual inaugural amb Pamela Briones del 3 de juny a la Biblioteca Montserrat Roig.
  • Per assistir al “Vermut amb música i poesia, urbana” del 6 de juny al Pati del bar Irrebarent del Casal de Joves.
  • Per assistir a l’espectacle “Te quiero Benedetti”, amb Alberto San Juan i Fernando Egozcue del dia 9 de juny al Centre Parroquial.

Per assistir a les activitats que es realitzen a l’Ateneu, cal inscripció prèvia a info@lamordidaliteraria.com, excepte per gaudir del concert de Seward a ContraBaix del 18 de juny, que s’ha de comprar a www.entrapolis.com amb un cost de 14 euros (11 euros anticipada, 9 euros socis i sòcies de l’Ateneu Santfeliuenc i Amics de ContraBaix).

Per assistir a les activitats que es realitzen a la Biblioteca Montserrat Roig cal inscriure’s prèviament trucant al telèfon al 93 685 01 86 o bé presencialment a la Biblioteca, en el seu horari d’apertura.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here