Nou municipis metropolitans entre els que es troben set de la comarca del Baix Llobregat han iniciat la seva incorporació a l’operador metropolità Barcelona Energia. Aquests municipis es convertiran durant aquest any 2021 en  accionistes de TERSA- Barcelona Energia, l’empresa pública participada fins ara per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de la capital catalana. El seu objectiu és facilitar projectes de transició energètica. Es tracta dels ajuntaments del Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Torrelles i Viladecans,

Quan culmini la incorporació d’aquests municipis, el 68 per cent de la ciutadania metropolitana tindrà la seva localitat alineada amb l’operador metropolità.

L’operador vol facilitar als ajuntaments el consum d’energia renovable, pública i de proximitat per als equipaments públics i l’enllumenat municipal, així com l’assessorament personalitzat en la facturació i facilitats per dur a terme projectes de transició ecològica.

L’Ajuntament de Barcelona consumeix des de l’any 2018 tota l’energia per als seus equipaments i enllumenat provinent de Barcelona Energia. Després d’una ronda de contactes, els set ajuntaments de la comarca més l’Hospitalet i Castellbisbal han decidit sumar-se al projecte i poder gaudir així dels seus avantatges.

Font: Ajuntament de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here