Aquest dimecres dia 9 de juny, a les 18 hores, l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, en motiu del Dia Internacional dels Arxius, celebra un acte titulat “Les fonts orals recollides per María Carmen García-Nieto” en el marc de la jornada “Recordant María-Carmen García-Nieto: l’empremta de les dones als arxius”.

Intervindran Cristina Borderias, professora de la UB, i l’historiador José Fernández, que dialogaran sobre el paper de María Carmen Garcia-Nieto en la utilització de les fonts orals i la seva captació de testimonis al Baix Llobregat. Precisament algunes dones entrevistades com a integrants del moviment obrer de la comarca llegiran fragments de les entrevistes.

María Carmen García-Nieto (1927-1997) va ser professora, investigadora i mestre; fou capdavantera en la metodologia de la història oral. Compromesa amb el moviment obrer i els moviments cristians de base, a la mort del seu germà Joan García-Nieto es va fer càrrec de la direcció de del Centre de Documentació de la Fundació Utopia-Joan García Nieto d’Estudis Socials del Baix Llobregat i va deixar una empremta profunda en la comarca.

L’acte tindrà lloc a la seu de l’Arxiu Comarcal, al carrer Clementina Arderiu, 23,  de Sant Feliu de Llobregat. Serà presencial amb inscripció prèvia a acbbaixllobregat.cultura@gencat.cat. La mateixa inscripció cal fer si es vol seguir per streaming. Té el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, del Consell Comarcal i de la Xarxa d’Arxius comarcals.

Font: Arxiu Comarcal

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here