Dues ciutats del Baix Llobregat, El Prat i Cornellà,  recorden aquests dies amb dues exposicions diversos aspectes del que va suposar el franquisme i el patiment que va ocasionar a bona part de la població.

Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat acull fins el 31 d’octubre d’aquest any l’exposició “El Prat 1939. La repressió franquista: la necessària recuperació de la memòria històrica”. La mostra, organitzada per l’Ajuntament de la ciutat,  es centra en el període franquista i explica els mecanismes que van permetre al règim exercir una repressió sense precedents.

Per la seva banda, al Museu Palau Mercader de Cornellà es pot visitar fins el 25 de juliol l’exposició “Desterrant el silenci. Antonio Benaiges, un professor de la República en una fossa de Burgos”. La mostra fotogràfica de Sergi Bernal es centra en l’afusellament del professor català Antonio Benaiges. L’exposició està organitzada per l’Ajuntament de Cornellà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here