La Generalitat de Catalunya ha aprovat definitivament el Pla Especial Urbanístic per a la regulació dels habitatges d’ús turístic al municipi baixllobregatí de Gavà. Amb un total de 218 allotjaments turístics, la zona de Gavà Mar concentra el 98% dels censats al conjunt de la localitat

La normativa aprovada, que no afectarà als habitatges actuals, limita al 5% els allotjaments turístics que hi poden haver a cada illa de cases (illa cadastral). La pràctica totalitat dels allotjaments turístics a Gavà Mar s’emplacen en edificacions plurifamiliars (el 99%). Hi ha tres comunitats on el fenomen està més estès, amb un percentatge que oscil·la entre l’11 i el 34% dels pisos.

L’Ajuntament de Gavà va començar a treballar en la regulació dels habitatges turístics l’any 2019, quan va aplicar una suspensió, durant un any, de les llicències i comunicacions prèvies per a la instal·lació o ampliació d’aquests allotjaments, a conseqüència de l’increment i les problemàtiques que generaven. Durant la moratòria, es van elaborar els estudis necessaris per valorar l’impacte d’aquestes activitats, que bàsicament es concentren a Gavà Mar, i es va redactar el Pla Especial que va ser aprovat inicialment pel Ple municipal el juliol de 2020 i provisionalment el passat mes de març.

A banda de la limitació del 5%, la normativa estableix que els habitatges que es vulguin destinar al turisme no poden estar sotmesos a cap règim de protecció pública i que s’hagin implantat legalment.

En un comunicat, l’ajuntament gavanenc recorda que el planejament urbanístic pendent ja delimita una previsió de creixement d’ús turístic-hoteler amb el desenvolupament de Llevant Mar (que reserva una parcel·la destinada a hotel) i del sector de la Marinada, on el Pla Director Urbanístic d’Àmbits d’Activitat Econòmica del Delta del Llobregat, ja preveu com a ús principal el turístic-hoteler, tot reconeixent l’ús residencial ja existent.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here