Molins de Rei es prepara per viure la nit del 23 de juny després que l’any passat la COVID-19 ho impedís. Algunes entitats, amb col·laboració de l’Ajuntament, organitzen una revetlla amb totes les mesures de seguretat i prevenció: aforament limitat i delimitació perimetral. L’horari serà de 8.30 a 1.00h.

Molins de Rei és una de les viles de Catalunya que ha optat per celebrar la revetlla de Sant Joan. Enguany, les Associacions de Veïns i Veïnes del barri del Canal, Les Conserves, Bonavista i  l’Esplai l’Agrupa, l’Agrupament Escolta El Cau i el Mulei, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Molins de Rei, preparen d’una manera molt diferent i adaptant-se a les normatives de la COVID-19 una de les nits amb més identitat cultural.

Per primera vegada, els i les sòcies de l’AVV de les Conserves que vulguin reservar la seva taula hauran de pagar 5 euros per cobrir les despeses del servei de desinfecció posterior a la revetlla. A banda, per seguretat, no es repartiran les habituals porcions de coca i copes de cava. En aquest barri, l’aforament limitat serà de 100 veïns i veïnes, i cada taula podrà tenir com a màxim 10 persones.

A l’AVV del barri del Canal reduiran a la meitat el nombre de taules, per la qual cosa la pista de ball serà més ampla, i, a banda, delimitaran amb tanques la plaça amb una entrada i una sortida assenyalada. L’aforament limitat serà de 60 persones i hi podran haver 6 veïns i veïnes per taula.Com ja és habitual, actuarà l’orquestra de Sant Vicenç dels Horts GAMMA.

Pel que fa a la revetlla organitzada per l’Esplai l’Agrupa, l’Agrupament Escolta El Cau i el Mulei s’opta per l’aforament limitant -en aquest cas, de 200 persones- i l’espai perimetral. Les activitats que preveu celebrar l’entitat són la rebuda de la flama amb Grallers de Molins, la lectura del manifest, l’encesa de la foguera amb la Flama del Canigó portada per l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives, l’actuació de Bastoneres de Molins, el sopar popular de carmanyola, el quinto popular, el concert de glosa i la demostració de llançament de faies.

A l’AAVV Bonavista l’aforament màxim serà de 150 veïns i veïnes i estarà permès un màxim de 10 persones per taula. Hi haurà un DJ que ambientarà la nit, un karaoke amb micròfons sense fils per evitar que les persones es moguin del seu lloc, i un servei de bar, que, en la mesura del possible, oferirà taula per taula per evitar l’aglomeració dels veïns i veïnes. Aquest any, però, no es farà l’habitual xocolatada.

Per tal d’informar degudament a tots els molinencs i molinenques sobre les mesures de seguretat i prevenció, l’Alcaldia i l’alcalde de Molins de Rei han elaborat un ban en relació a la Revetlla de Sant Joan. Pots consultar-la a: https://www.molinsderei.cat/actualitat/2021/06/18/revetlla-de-sant-joan-2021/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here