Canvi en profunditat al Govern de Pedro Sánchez: el president del Govern espanyol ha anunciat aquest dissabte la remodelació del seu Executiu que afecta als ministres socialistes però no als de Unidas Podemos.

Un dels canvis més inesperats ha estat el cessament de José Luis Ábalos com a ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. Ábalos que també deixa la Secretaria d’Organització del PSOE ha estat substituït al front del Ministeri per la fins ara alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez.

Sánchez, nascuda l’any 1975 i advocada de professió, havia estat regidora de Gavà des de l’any 2007. Va assumir l’alcaldia de la ciutat l’any 2014, en substitució de Joaquim Balsera. L’any 2019 va ser nomenada Vicepresidenta institucional de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. És membre del Consell Nacional del PSC. Com alcaldessa ha estat impulsora del polèmic Pla de Ponent que inclou la construcció de gairebé 5.000 habitatges en unes 200 hectàrees de les zones del turó del Calamot, riera de Canyars i pla de Queralt i que ha provocat diversos moviments de protesta.

Raquel Sánchez centrarà la seva activitat, com és lògic en tot el territori espanyol, però a la comarca del Baix Llobregat haurà de front al debat sobre l’ampliació de l’aeroport, que ella ha exigit que no provoqui sorolls a Gavà, i també a la continuació de les obres del soterrament de les vies de RENFE al seu pas per Sant Feliu de Llobregat, a la millora del servei de rodalies, i a obres pendents de finalitzar des de fa temps com la connexió de l’A-2 amb la AP-7 als termes de Sant Andreu de la Barca i Castellbisbal i la variant de la C-245 a Sant Boi de Llobregat.

Amb el nomenament de Raquel Sánchez el PSC passa de tenir un ministeri a dos, ja que Miquel Iceta continua al govern però passant de la destacada responsabilitat de Política Territorial a la més modesta, per manca de competències, de Cultura i Esports.  El tercer ministre català és el de Universitats, Manuel Castells, proposat per En Comú Podem.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here