La Secció setena de l’Audiència de Barcelona ha absolt els tretze estudiants universitaris encausat per danys i desordres en una manifestació per demanar la rebaixa de les taxes universitàries que va tenir lloc el 2 de març de 2017. Algunes de les persones  acusades són veïnes del Baix Llobregat, en concret de Sant Feliu de Llobregat i de Sant Boi de Llobregat.

La sentència reconeix que es van trencar les garanties processals dels acusats en la investigació i que no queda acreditat que participessin en els fets denunciats.

La Fiscalia demanava vuit anys i mig de presó i 140.000 euros de multa per desordres públics i danys amb l’agreujant de portar la cara tapada.  Però la policia no va procedir a identificar a ningú en el moment dels fets. Ara la Sentència desacredita les acusacions i les peticions desmesurades de la Fiscalia.

Durant les setmanes prèvies al judici, que es va celebrar els dies 3 i 4 de juny, van tenir lloc a diversos municipis de la comarca actes en solidaritat amb les persones acusades. Els rectors i rectora de les vuit universitats catalanes, a través de l’ Associació Catalana d’Universitats Públiques, es van pronunciar contra el judici tot lamentant que “es criminalitzi el moviment estudiantil” per haver-se manifestat en defensa de la universitat pública.

El grup de suport a les persones acusades ha considerat al seu compte de Twitter “una victòria” l’absolució i ha assegurat que “continuarà lluitant per garantir una universitat catalana publica i de qualitat”. La plataforma “La pública a judici” va convocar una concentració aquest passat dissabte dia 10 de juliol a la Plaça Universitat de Barcelona per celebrar les absolucions.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here