L’accés a diversos espais naturals està tancat per risc d’incendi elevat. No es pot entrar a Montserrat en el cas del Baix Llobregat, però tampoc al cap de Creus, el Montmell-Marmellar i l’Albera

Els Agents Rurals, les policies locals, els ADFs i els Mossos d’Esquadra faran controls i, en cas de denúncia per infracció, la multa per costar 3.000 euros.

La conjunció de la calor d’estiu, la sequera i el vent de tramuntana i mestral –amb previsions de fins a 90 km/h– han fet que la Generalitat activi el nivell 3 del pla Alfa de prevenció d’incendis forestals en 60 municipis de vuit comarques: l’Alt Empordà –que, amb una vintena de focs, és la comarca amb més afectació–, l’Alt Camp, l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Baix Penedès i el Vallès Occidental.

Només el cap de setmana passat es van declarar una desena d’incendis en poblacions com Figueres, Terrassa o Girona.

En cas de veure una columna de fum, cal trucar al telèfon d’emergències, el 112.

300 activitats suspeses

L’activació del pla 3 implica que se suspenen totes les activitats amb risc d’incendi forestal. S’han cancel·lat 96 autoritzacions concedides per a dilluns i 216 per a aquest dimarts.

El cos dels Agents Rurals ha enviat 869 missatges a maquinistes que estan treballant en la campanya de la sega per reforçar les mesures de prevenció i la recomanació d’aturar els treballs en els períodes de màxima insolació.

A banda, Ferrocarrils de la Generalitat ha informat que aquest dimarts estaran fora de servei el Funicular de Sant Joan i la Santa Cova, a Montserrat. En canvi, el cremallera funcionarà amb normalitat.

Protecció Civil ha activat en fase d’alerta el pla Infocat d’emergències per incendis. I ha fet una crida a la ciutadania per evitar situacions de risc en l’entorn forestal, sobretot el llançament de burilles des del cotxe tot i que semblin apagades. Segons el Departament d’Interior, el 55% d’incendis forestals tenen relació directa amb l’activitat humana.

Es preveu que la situació s’allargui fins dimecres.

Font: ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here