Dijous 8 de juliol es va dur a terme l’assemblea oberta de decisió del procés de pressupostos participatius proposat des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Molins de Rei en el marc del Pla Local de Joventut – MOU!.

 

Aquest procés, adreçat a tots els joves de 14 a 30 anys que viuen a Molins de Rei o bé tenen una relació directa amb el municipi, ja sigui per motius d’estudi, feina o associatius, té com a principal objectiu que la joventut de la vila decideixi a quines activitats o projectes es destinen 12.000 € del pressupost de la Regidoria.

 

Les accions presentades havien d’estar relacionades amb l’oci alternatiu, la cultura i la creació o l’emancipació, i es van distribuir en 6 categories d’acord amb la temàtica i el grup d’edat: de 14 a 17 anys i de 18 a 30 anys.

 

S’hi han presentat un total de 10 propostes i s’han aprovat per Assemblea 9 projectes. Totes les accions van ser explicades, consensuades i aprovades per l’Assemblea amb un import total de 7.970 €.

 

El projecte de Pressupostos Participatius es fa des de l’any 2010, de manera que aquesta n’és la dotzena edició. En aquests anys s’hi han presentat un total de 88 projectes i se n’han aprovat 78.

 

Les accions es duran a terme fins al desembre de 2021.

 

Activitats presentades i aprovades en la categoria de 14 a 17 anys:

 

  • Taller de tatuatges de henna. Els Joves de la Colla de Diables de Molins de Rei l’Agrupa faran tallers de tatuatges de henna als estands de fires de la vila, així com visites a escoles, amb tatuatges relacionats amb el foc.

 

Activitats presentades i aprovades en la categoria de 18 a 30 anys:

 

  • Projecte “Fonts del Parc Natural de la Serra de Collserola”. El projecte vol implicar a un grup de joves en l’arranjament de nou fonts del terme de Molins de Rei i donar-les a conèixer, alhora que es crea una ruta perquè puguin gaudir-la escoles, esplais i aficionats en general.

 

  • Projecte “Quinto de Nadal de Molins de Rei”. Organització de la primera edició del Quinto Popular de Molins de Rei, el 25 de desembre, després del dinar de Nadal. El seu objectiu és promoure la cultura popular i tradicional. Aquesta activitat destinarà els recursos aconseguits per a la Marató de TV3 de l’any en curs.

 

  • Projecte “Les 12 campanades tocades!”. Sopar popular a la plaça de l’Església per acomiadar l’any. Celebració de les campanades 2022 amb una proposta festiva i de consum responsable.

 

  • Pessebre Vivent de Molins de Rei. Els joves de la Comissió de la Cavalcada de Reis de Molins de Rei presenten un projecte per elaborar un pessebre vivent a la vila. Treballaran en el vestuari per a la personalització dels personatges i l’elaboració de l’atrezzo del pessebre vivent.

 

  • Urban Rap Batlle. Organitzada per l’entitat Associació Molinside, és una activitat musical amb batalles de rap i creació d’un mural decoratiu de l’acte.

 

  • Elaboració d’un curtmetratge de comèdia d’una durada aproximada de 10 minuts.

 

  • “Les abelles de Molins de Rei”. Tallers per a infants i joves sobre les abelles. Els seus objectius principals són donar a conèixer les abelles per comprendre el seu comportament, les seves necessitats i els beneficis que ens reporten, conèixer l’apicultura i donar recursos per afavorir les abelles als participants dels tallers.

 

  • Bastoneres de Molins. Un grup de joves entre 18 i 28 anys té com a objectiu difondre l’existència, el significat i les característiques del Ball de Bastons a Molins de Rei. El projecte consisteix a dotar el grup de dansaires del material necessari per poder desenvolupar l’activitat de Ball de Bastons i consolidar-se com a entitat.

 

Font: Aj.Molins

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here