Segons les hipòtesis de treball de Mossos d’Esquadra i Agents Rurals, el foc  iniciat ahir per la tarda, dimarts, a Castellví de Rosanes, del que Elbaix.cat ja va informar, podia haver estat provocat per un veí de la urbanització de Can Sunyer en realitzar tasques amb una serra radial que podien comportar risc d’incendi massa a prop de la massa forestal. El cas és en mans del jutjat d’instrucció.

Ja s’han cremat més de 225 hectàrees, majoritàriament del terme municipal de Martorell, i els Bombers han aconseguit estabilitzar la tarda de dimecres un 90% del perímetre de l’incendi. ”En l’escenari més optimista” els Bombers preveien donar el foc per estabilitzat totalment la nit d’aquest dimecres. El fort vent que ha bufat a la zona ha complicat les tasques d’extinció. Durant la nit de dimarts han treballat 67 dotacions de Bombers; pel matí de dimecres s’han reincorporat set mitjans aeris.

Els Mossos van haver de desallotjar 30 famílies de casa seva; han passat la nit en hotels de la zona. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va visitar l’escenari de les operacions i el centre de comandament ubicat a Sant Andreu de la Barca. Aquest incendi del Baix Llobregat és el mes important dels registrats a Catalunya durant aquest estiu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here