El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya ha avalat el toc de queda sol·licitat per la Generalitat que ha d’entrar en vigor aquest cap de setmana. La mesura sol·licitada pel Govern de la Generalitat afecta a 161 municipis, alguns més que en la primera llista que s va fer pública, i inclou la majoria dels municipis de la comarca. La llista definitiva s’ha de publicar al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i s’anirà actualitzant setmanalment.

L’acord limita la mobilitat entre la 1 i les 6 de la matinada als municipis de més de 5.000 habitants que tinguin una incidència acumulada de casos de Covid de 400 per cada 100.000 habitants. La restricció té una vigència d’una setmana però tot indica que s’allargarà tot el mes de juliol i fins i tot durant l’agost.

El conseller de Salut Josep Maria Argimon ha entonat el “mea culpa” al programa El Matí de Catalunya Ràdio. Argimon ha admès que les dades són molt dolentes i que ell “també ha contribuït a la sensació que això anava bé”. El conseller també ha reconegut  que “podria ser que haguéssim hagut d’actuar abans”. La Comissió de Salut del Parlament de Catalunya va aprovar aquest dijous la proposta d’En Comú Podem de que el conseller Argimon comparegui per explicar la gestió de la cinquena onada de la pandèmia. Segon el diputat que va defensar la proposta, David Cid “Amb Catalunya liderant el rànquing de contagis d’Europa, hi ha moltes preguntes que necessiten respostes”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here