Josep Perpinyà, exalcalde socialista de Sant Just Desvern va presentar el passat dia 9 de juliol la renúncia a continuar com a candidat a ocupar la plaça de gerent del Consorci de Collserola. La seva designació inicial, sense passar per la Comissió Executiva, va provocar un notable escàndol i la protesta de diversos ajuntaments i entitats. La presidenta per rotació del Consorci, l’alcaldessa socialista de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, es va veure obligada a aturar el nomenament.

Perpinyà en el seu escrit fa referència  a “la resistència de diversos ajuntaments al meu nomenament” i qüestiona el decret de suspensió “que mai se’m va comunicar oficialment” ja que al seu entendre “no té cap encaix en la normativa legal vigent”. Perpinyà diu que, davant la situació creada, el millor que pot fer és “retirar-se i facilitar el consens”. També considera  que la polèmica pel seu possible nomenament “no hauria d’haver-se traslladat al  debat polític i menys a la premsa”.

Finalment el tema ha tornat a la Comissió Executiva, únic organisme competent per proposar el nomenament. La Comissió s’ha reunit aquest dijous 15 de juliol, un cop coneguda la renúncia de Perpinyà a continuar optant al càrrec. La Comissió Executiva ha designat, després d’analitzar els mèrits dels aspirants, l’ex director del Parc Agrari del Llobregat, Raimon Roda, com a nou gerent del Consorci de Collserola. S’ha posat punt i final així a un “culebrot” del que elBaix.cat ha vingut  informant de forma permanent.

Raimon Roda i Noya és enginyer agrònom i des de l’any 2018 és Cap del Servei d’Infraestructura Verda de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Va participar en el procés de disseny i creació del Parc Agrari del Baix Llobregat i des del 2013 fins el 2018  va ser Gerent del consorci que el gestiona. Expert en la gestió d’espais agraris i rurals, ha publicat diversos treballs sobre agricultura, espais i parcs agraris metropolitans.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here