L’Ajuntament de Martorell a través del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner ha iniciat aquest passat dilluns la formació “Forma’t i Transforma: Competències Digitals”  per capacitar a 12 joves de Martorell com Agents TIC dins el nou projecte MARTORELL DIGITAL HELP, programa integral de formació i d’inserció laboral destinat a millorar l’ocupabilitat de les persones joves en situació d’atur del municipi de Martorell que tenen un perfil professional i/o acadèmic Baix amb interès a orientar-se laboralment cap al sector de les noves tecnologies i la digitalització.

Els 12 joves seleccionats per participar en el projecte  MARTORELL DIGITAL HELP” realitzaran la formació  “Forma’t i Transforma: Competències Digitals”  de 50 h de durada, del 12 al 23 de juliol en horari de 9 a 14 h a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner.

L’objectiu principal de la formació és millorar la competència d’empleabilitat dels joves participants a través de la capacitació digital per posteriorment treballar, en la segona fase del projecte “MARTORELL DIGITAL HELP”, com Agents TIC per l’Ajuntament de Martorell donant suport digital a la ciutadania i al petit comerç de Martorell.

El programa formatiu és a càrrec de la Fundació Pere Tarrés i consta de 3 mòduls en els quals es treballaran les habilitats socials i comunicatives (15 h),  la capacitació TIC (30 h) dels alumnes i un darrer mòdul de l’aplicació Apropteu de foment pel comerç (5 h). Posteriorment al curs es realitzarà també per part de Pere Tarrés un seguiment pedagògic i de tutorització de 32 h via zoom (de setembre a desembre).

Els 12 participants són joves d’entre 16 i 29 anys, inscrits com a demandants d’ocupació no ocupats (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, empadronats a Martorell i amb interès per orientar-se laboralment cap al sector de les noves tecnologies i la digitalització.

Un cop finalitzada la formació es realitzarà una selecció de 8 dels 12 participants, els quals començaran a treballar al setembre com Agents TIC per l’Ajuntament dins un pla d’ocupació finançat per la Diputació de Barcelona.

MARTORELL DIGITAL HELP, suport digital a ciutadania i petit comerç

El projecte “MARTORELL DIGITAL HELP”, ideat davant la situació generada amb la pandèmia de la Covid-19 que va aflorar les necessitats urgents de capacitar digitalment tant a la ciutadania com al petit comerç, vol respondre també a un doble problema econòmic i social, d’una banda el dels joves en risc d’exclusió laboral que ni estudien ni treballen, i d’altra el de la dificultat de les empreses per cobrir llocs de feina en el sector TIC, capacitant amb aquesta formació aquests 12 joves com a “Agents TIC” per ajudar a millorar  les competències digitals de la ciutadania  i  de la petita i mitjana empresa, per tal que ningú es quedi enrere en aquesta digitalització de “xoc” que ha provocat la pandèmia.

MARTORELL DIGITAL HELP vol incidir en l’atur juvenil i alhora aflorar aquest talent jove que és capaç d’implicar-se en la societat i aportar els seus coneixements per millorar el seu benestar donant suport a la seva comunitat.

Font: Aj.Martorell

 

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here