La proposta d’AENA d’ampliar l’aeroport del Prat continua generant debat. El Col·legi de Biòlegs de Catalunya s’ha posicionat a través d’un comunicat en el que manifesta que “l’entorn del Delta del Llobregat , tot i les pressions, artificialització i modificacions que ha sofert el darrer segle, segueix mantenint una importància clau per a la biodiversitat”.

Els biòlegs catalans situen el debat dins “els reptes climàtics, sanitaris i socials que està afrontant la societat” i que són “indestriables del repte de la biodiversitat”,

El comunicat destaca que “la importància natural de l’espai que configura el Delta del Llobregat no es limita a les seves, ja minvades, zones humides. Els espais agrícoles, amb conreus actius o en descans, les pinedes litorals, els ambients de platja i els fluvials configuren un entramat d’hàbitats interconnectats que es necessiten i retroalimenten contínuament”.

En conseqüència, el Col·legi de Biòlegs “expressa la necessitat de garantir la conservació dels ecosistemes en tots els projectes, atès l’estat crític en el qual es troben, i evitar degradacions dels espais naturals i els corredors biològics que els sustenten”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here