El dilluns 19 de juliol aquestes ciutats van signar un protocol amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) mitjançant el qual Viladecans, Sant Boi, Gavà i Sant Feliu, esdevindran municipis pilot en el desenvolupament de l’Agenda Urbana estatal. L’acord amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i exalcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, segella el compromís d’aquestes ciutats per avançar i desenvolupar polítiques públiques sostenibles, col·laboratives i inclusives des de l’àmbit local

La ministra, Raquel Sánchez, va defensar que l’Agenda Urbana representa “un nou contracte social amb la ciutadania, la base del qual és la cooperació amb les administracions per aconseguir ciutats justes i solidàries que lluitin contra la pobresa i la marginalitat, que respirin igualtat de gènere, aixó com ciutats verdes adaptades al canvi climàtic i energèticament eficinets”.

Sánchez també es va referir a l’important paper de les ciutats com a “impulsores de l’Agenda Urbana” i va agraïr a les alcaldesses i els alcaldes “la seva ambició per transformar els desitjos en realitats i les idees en fet, a l’hora de sumar-se a aquesta estratègia per millorar la qualitat de vida de les persones”.

Els protocols per elaborar els plans d’acció local de l’Agenda Urbana Espanyola han estat subscrits a Catalunya, a més de per els municipis baixllobregatins citats; per Terrassa, Granollers i la Diputació de Barcelona. A tot l’estat hi participen 45 ajuntaments.

Aquest acord es pretén que serveixi per a que aquestes ciutats es posicionin de manera més efectiva a l’hora d’accedir als fons europeus del programa NextGenerationEU, iniciativa de la Unió Europea.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here