Després de vint-i-sis anys al front de l’alcaldia de Sant Andreu de la Barca, el socialista Enric Llorca ha anunciat que deixa el càrrec. La setmana propera Llorca acabarà el seu mandat com a alcalde i també com a regidor, segons ha informat Sant Andreu Televisió. Era l’alcalde de l’àrea metropolitana que portava més temps en el càrrec.

Llorca va néixer a Barcelona l’any 1954. És llicenciat en Medicina i havia estat Director Mèdic de l’Hospital Comarcal d’Igualada i coordinador de l’Àrea Bàsica de Salut de Sant Andreu. De fet, després de la renúncia al càrrec tornarà a exercir de metge .L’any 1995 va ser escollit cap de llista del PSC a Sant Andreu  i des de les eleccions municipals d’aquell any ha estat alcalde de la ciutat. L’abril d’aquest any, Llorca va dimitir com a diputat provincial al·legant “motius personals”; la presidenta de la Diputació, la també socialista Nuria Marín va expressar la seva sorpresa perquè només portava dos anys en el càrrec. Ara culmina el seu allunyament de la política institucional.

Enric Llorca ha rebut un ampli suport de la ciutadania en les diverses eleccions municipals que ha anat guanyant al llarg dels anys. Aquest suport ha conviscut  amb algunes crisis internes al PSC i amb polèmiques que han transcendit l’àmbit municipal, com quan l’any 2013 diverses entitats vinculades a la  Memòria Democràtica  van demanar la seva dimissió per haver participat en un homenatge a la “División Azul” a la caserna de la Guàrdia Civil ubicada a Sant Andreu.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here