El 27 de juliol va presentar-se la 32a edició del festival que tindrà lloc del 10 al 12 de setembre.

Del 10 al 12 de setembre se celebrarà el 32è Festival Altaveu . L’esdeveniment tornarà a Sant Boi amb un format que fuig dels concerts massius i aposta per escenaris íntims i pròxims. En un context com l’actual el festival presenta una programació diversa, amb una important participació de dones artistes, que convida a reconnectar amb la calma, a rebaixar tensions i a gaudir de la bellesa de la senzillesa. Enguany, la producció pròpia del festival estarà dedicada al món de la percussió i reunirà una trentena de bateries a l’escenari amb l’espectacle “Drummers of Altaveu”.

Amb una nova perspectiva en un context canviant a causa dels efectes de la pandèmia al sector musical, l’Altaveu opta per formats més íntims repartits entre diferents escenaris (jardins de l’Ateneu Santboià, Can Castells i Can Torrents i plaça de l’Agricultura): una ocasió única per poder veure de prop, de forma segura, a l’aire lliure, mascaretes, distància i amb públic assegut, grups com Delafé , Los Hermanos Cubero , Alessio Arena , Joana Serrat o Queralt Lahoz entre molts altres , apostant a la vegada per una programació d’artistes tan consolidats com per descobrir.

A la roda de premsa l’alcaldessa, Lluïsa Moret, ha dit que l’Altaveu és un ” festival consolidat i arrelat que afronta els moments que vivim amb moltes ganes de gaudir de la cultura i la música i contribuir a promoure entorns favorables al desenvolupament cultural de la nostra comunitat “.

La programació inclou la producció pròpia “Drummers of Altaveu” (que s’uneix a iniciatives com Regira, Alça la Veu i Acadèmia Musical Altaveu per promoure i fomentar el talent artístic local), amb la participació del col·lectiu de percussionistes de Sant Boi.

El festival manté diverses activitats paral·leles ja consolidades : Altaveu +, amb “converses” (el naixement del hip hop i música, gènere i violència), documentals als Cinemes Can Castellet, dj’s i fira de discos i llibres, i Altaveu en Família, amb el Col·lectiu Karxofetes, que vol animar els nens i les nenes i les seves famílies a passar una bona estona amb tot allò de bo que ens aporta la música.

L’artista santboià Víctor Partido enfila la direcció artística del festival acompanyat de Jordi Turtós, de qui agafa el relleu en aquesta edició.

Els Premis Altaveu són una cita clàssica. El lliurament tindrà lloc el 9 de setembre. Volen reconèixer artistes, entitats I iniciatives que han destacat enriquint la música del nostre país durant l’any. En aquesta ocasió, els guardons premiaran trajectòries dels anys 2020 i 2021.

Les entrades a l’Altaveu 2021 seran gratuïtes, amb inscripció prèvia, i estaran disponibles a partir de lo’1 de setembre al web del festival.

Font: Aj. Sant Boi

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here