Tots els grups municipals de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, que presideix l’alcalde dels Comuns, Lluís Mijoler, han reiterat la seva oposició a l’ampliació de l’aeroport un vegada conegut l’acord entre la ministra de Transports, Raquel Sánchez i el vicepresident del govern català, Jordi Puigneró.

L’Ajuntament ja havia aconseguit la unanimitat en la voluntat de preservar el Delta del Llobregat però ara, després del pacte de Madrid, la declaració adquireix un valor més evident en incloure el PSC, partit al que pertany la ministra de Transports, i ERC, que ostenta la presidència de la Generalitat. A més, Junts per Catalunya , partit del que forma part el vicepresident Puigneró, i el PP, que no tenen representació al consistori s’han afegit a l’acord municipal.

El tinent d’alcalde socialista del Prat, Juan Pedro Pérez ja va advertir que “Si hem d’escollir entre ciutat i partit, triem el Prat”, en un clar gest de desafiament a la poderosa federació socialista del Baix Llobregat que defensa el projecte, encapçalat pels socialistes Raquel Sánchez, ministra de Transports i exalcaldessa del municipi baixllobregatí de Gavà, i l’exdiputat i president d’AENA , Maurici Lucena.

D’altra banda la declaració “Preservem el delta. Protegim el clima. No a l’ampliació de l’aeroport”, que es pot trobar al web municipal elprat.cat/niunpammes , ha arribat ja a les 40.000 adhesions personals i a prop  de 800 d’entitats ciutadanes de tot tipus. La Cooperativa Agrícola del Prat ha alertat que l’ampliació de l’aeroport pot posar en perill l’obtenció de la qualificació d’Indicació Geogràfica Protegida ( IGP) per a la carxofa local.

La plataforma Zeroport ha convocat una manifestació de rebuig al projecte el proper dia 19 de setembre.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here