Aquesta passada nit del dimecres 18 al dijous 19 va ser l’última (de moment) amb restricció de mobilitat nocturna des de la una de la matinada i fins les sis, a la majoria de localitats del Baix Llobregat

La Sala de Vacances del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va tombar dijous la proposta de la Generalitat de Catalunya d’allargar aquest toc de queda nocturn, proposta que havia d’entrar en vigor a partir de les 00:00 hores de divendres 20 d’agost.

No ho ha fet a tot arreu, però sí a la majoria de localitats on hi era vigent fins avui: 129 de les 148 incloses segons els darrers criteris proposats pel Departament de Salut. Per tant, el toc de queda nocturn seguirà durant una setmana més només a 19 municipis catalans i tan sols, dos del Baix Llobregat. Són aquests: Alcarràs, Amposta, Arenys de Munt, Badia del Vallès, Balaguer, Banyoles, Calafell, Celrà, Cervelló, Gelida, Manlleu, Martorell, Montblanc, Móra d’Ebre, Palafolls, Salt, Sant Feliu de Guíxols, Sarrià de Ter i Torroella de Montgrí.

La resta de la comarca, doncs, queda exclosa d’aquesta llista i per tant no es limitarà la circulació a partir de la una de la matinada, com fins ara.

La Generalitat demanava al TSJC l’autorització per prorrogar aquest toc de queda, però també per altres dues limitacions de drets fonamentals que, en aquest cas, sí que han estat autoritzades pel tribunal. Es tracta, d’una banda, de la limitació a 10 en el nombre de persones en reunions familiars i de caràcter social i, de l’altra banda, de la limitació entre 1.000 i 3.000 persones assistents i 70% de l’aforament en els actes religiosos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here