Ni un pam de terra i SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, criden la població a la participació a la marxa que es durà a terme a Barcelona a les 12h, al carrer Tarragona, entre la plaça d’Espanya i la plaça dels Països Catalans. Abans hi haurà una marxa prèvia des del Prat fins al carrer Tarragona que sortirà a les 10h

El 2 d’agost passat es va fer públic l’acord entre la Generalitat de Catalunya i el govern espanyol per ampliar l’aeroport Barcelona-el Prat, amb una inversió de 1.700 milions d’euros, mitjançant l’allargament de la tercera pista i la construcció d’una terminal satèl·lit. Aquest acord inclou també els plans de creixement d’Aena als aeroports de Girona-Costa Brava i Reus, i la construcció d’estacions de tren d’alta velocitat en aquests aeroports per connectar-los amb Barcelona.

La plataforma Zeroport, la Xarxa per la Justícia Climàtica i moltes altres plataformes i col·lectius, com Ni un pam de terra i SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet, criden la població a la participació per a mobilitzar el màxim de forces socials de tot el país a una concentració unitària el diumenge 19 de setembre. La concentració es farà a Barcelona a les 12 hores, al carrer Tarragona, entre la plaça d’Espanya i la plaça dels Països Catalans.

Serà una concentració estàtica autoritzada, amb l’objectiu d’aturar el projecte d’Aena d’ampliació de l’aeroport abans del 30 de setembre, data en què està prevista l’aprovació pel consell de ministres. La concentració s’organitzarà en tres blocs que tindran trams de trobada concrets: defensa del territori, justícia climàtica i ambiental, i vides dignes.

Ni un pam de terra i SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet convocaran una marxa prèvia des del Prat fins al carrer Tarragona que sortirà a les 10 h, amb l’objectiu de fer visibles els diferents conflictes del delta del Llobregat, a més de l’ampliació de l’aeroport. Per això conviden a entitats i ciutadania de la comarca a sumar-se a la marxa.

Les entitats convocants del 19S afirmen que “necessitem la màxima implicació per aconseguir que aquesta concentració sigui també un clam contra les polítiques continuistes que aquest projecte exemplifica, que intensifiquen un model econòmic injust i insostenible, que està en la base de l’augment de les desigualtats socials i de la crisi climàtica, ecològica i social”.

Els organitzadors difondran aviat tota la informació relacionada amb la mobilització a través del web http://www.ampliacionsno.cat. També han activat el compte de correu electrònic ampliacionsno@gmail.com, per aclarir dubtes o consultes de la ciutadania i de les entitats que vulguin sumar-se a la mobilització.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here