AENA  ha presentat oficialment aquest divendres el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat. I ha aclarit un dels temes més polèmics: l’extensió de la tercera pista afectarà l’estany de La Ricarda, espai natural protegit per la Xarxa Natura 2.000.

El Document de Regulació Aeroportuària ( DORA) preveu incrementar el número de viatgers de 53 milions a 70 milions i especifica que l’ampliació de la pista 07R/25L en direcció est afectaria a zones de la Xarxa Natura 2000 per a les que preveu mesures compensatòries en altres terrenys que caldria adquirir. Acaba així un dels culebrots de l’estiu: malgrat el Govern de la Generalitat, dividit entre les reticències d’ERC i l’entusiasme desenvolupista de Junts, havia expressat la seva negativa a que La Ricarda quedés afectada, AENA ha deixat clar que la seva intenció és fer les obres encara que el Delta del Llobregat pateixi un dany irreparable. Caldrà veure ara quina és la posició final del Govern de la Generalitat, després del pacte al que varen arribar la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i el vicepresident Puigneró.

L’alcalde del Prat de LLobregat, Lluis Mijoler, dels Comuns, ha acusat al Govern d’haver mentit i ha afirmat de forma contundent que “la pretensió és destruir La Ricarda de forma clara i evident”. Ha advertit, també, que la inversió prevista és d’origen privat . Mijoler ha afirmat que “les manifestacions de Puigneró i Aragonés dient que s’estudiaria i que l’acord era sense afectacions mediambientals avui veiem que són mentida”. També ha desmentit que la inversió destinada al Prat sigui de 1.700 milions d’euros perquè “en realitat és de 300 milions dels que el Govern central no en posa ni un”. L’alcalde del Prat ha afegit que aniran fins les darreres conseqüències legals per evitar que es materialitzi el projecte i que faran la pressió política necessària. Per la seva banda, la tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, també dels Comuns, ha qualificat el projecte presentat “d’atemptat mediambiental”.

Aquests darrers fets posen més interès en veure quin serà el desenvolupament de la manifestació contra l’ampliació de l’aeroport convocada per diverses entitats i plataformes ciutadanes el proper dia 19 de setembre, a les 10 a la Plaça de la Vila del Prat i a les 12 al carrer Tarragona amb Països Catalans a Barcelona.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here