La noticia es va donar a conèixer   divendres i ElBaix.cat se’n va fer ressò: AENA contempla afectar la llacuna de La Ricarda amb l’ampliació de l’aeroport del Prat. Aquesta acceptació per part d’AENA, ha provocat un terratrèmol dins la política catalana

Els Ajuntaments de Barcelona i El Prat i els partits En Comú Podem i CUP varen criticar amb força el projecte. Les bases d’ERC varen fer arribar el seu malestar a la direcció del partit republicà. No quedava clar si el pacte Puigneró-Raquel Sánchez comportava l’acceptació de l’afectació sobre La Ricarda i, de retruc, sobre els espais protegits del Delta del Llobregat. La distància entre ERC i Junts s’incrementava. El principal diari del país, La Vanguardia, publicava en portada el dissabte: “Aragonès obre una crisi al Govern per l’ampliació del Prat”. Sonaven totes les alarmes.

El Govern de la Generalitat, reunit a la Vall d’en Bas, a la Garrotxa, va voler el mateix dissabte respondre a la greu situació creada mostrant una imatge d’unitat. El president Aragonès i els consellers i conselleres d’ERC i Junts -inclòs el vicepresident Puigneró-, varen manifestar que l’executiu “no avalarà cap reforma que destrossi la llacuna de La Ricarda”.

El diari progovernamental ElPuntAvui titula aquest diumenge en portada “La Ricarda no es toca”. El comentarista polític Iu Forn es pregunta des d‘El Nacional, un mitjà molt proper a Junts: “És important preservar la llacuna de La Ricarda? Per suposat. Però ¿ho és tant com per trencar un govern o un acord de legislatura?”.

Continuarà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here